eboys Punctul lui de vedere

Nu incerca sa fii prea sexi la serviciu!

Nu incerca sa fii prea sexi la serviciu!

Conform sondajelor recente de opinie si altor surse din media internationala, femeile care adopta un look sexi la locul de munca risca sa fie concediate fara drept de apel, invidia celorlalti angajati si mentalitatea obtuza a managerilor fiind de regula factorii principali care conduc la indepartarea femeilor frumoase dintr-un mediu profesional unde ele sunt percepute mai degraba ca o amenintare decat ca o prezenta placuta care sa poata stimula pozitiv atmosfera la locul de munca.

In mod paradoxal, mentalitatea populara afirma faptul ca femeile frumoase isi pot construi o cariera profesionala mai rapid decat alte colege ale lor, femeile sexi fiind, se crede, privilegiate la locul lor de munca unde greselile le sunt iertate mai usor, iar colegii lor barbati sunt mereu gata sa le ofere o mana de ajutor. Contrar acestei mentalitati populare, statisticile arata exact opusul, femeile frumoase avand de infruntat multe obstacole in plan profesional pentru a inregistra un succes catusi de mic la locul lor de munca.

Femeile care si-au pierdut locul de munca din cauza frumusetii lor si a vestimentatiei “provocatoare” au invatat de voie de nevoie sa isi ascunda farmecele lor naturale intr-un mediu profesional competitiv, ele fiind practic obligate sa adopte un nou look profesional care sa oculteze complet aspectul lor fizic placut. Acest compromis le-a facut viata mai usoara la noul lor loc de munca si chiar le-a permis sa isi puna in valoare abilitatile lor profesionale fara a mai fi acuzate pe nedrept ca au beneficiat de un tratament preferential din partea sefilor sau a angajatilor cu experienta.

O alta problema cu care se confrunta adeseori femeile frumoase la locul de munca este legata de avansurile sexuale facute mai mult sau mai putin direct de catre sefi si unii angajati cu influenta, aici compromisul fiind mult mai greu de facut, iar ispita de a face un astfel de compromis destul de mare date fiind recompensele in plan profesional care ar putea decurge din asta. Femeile inteligente stiu insa cum sa evite astfel de probleme, si in acest caz fiind necesar sa se adopte un look neutru, deloc sexi, care sa le protejeze de abuzuri la locul de munca si sa le permita sa isi desfasoare activitatea in voia cea buna asemenea celorlalte colege ale lor.

Lucrurile nu ar trebui sa stea insa deloc asa intr-o societate moderna care a aderat la valorile liberale si la egalitatea intre sexe, femeile frumoase neputand sa fie discriminate in plan profesional doar pentru ca arata mai bine decat colegele lor sau pentru ca poarta uneori fuste mai scurte ori adopta o coafura si un machiaj mai sexi. Lipsa de competenta si o atitudine neprofesionala la locul de munca le poate intr-adevar pune cariera in pericol, dar atat timp cat ele isi fac datoria la fel ca toti ceilalti angajati nu ar trebui penalizate pentru faptul ca aduc un plus de frumusete intr-un mediu profesional oarecare.

Trebuie inteles faptul ca femeile frumoase nu sunt niste persoane cu handicap care cer o atentie speciala si de asemenea ca nu trebuie aratate cu degetul pentru darurile cu care natura le-a inzestrat de la nastere, ele avand drepturi egale cu ceilalti angajati si trebuind sa fie tratate ca atare si nicidecum abuzate la locul de munca sau concediate pentru simplul fapt ca sunt mai sexi decat alte femei si par, la o prima vedere, sa inflameze atmosfera la locul de munca cu un plus de sexualitate care ar putea starni dorinta barbatilor si invidia altor femei.

In acelasi timp, este intru totul recomandat femeilor frumoase sa adopte o tinuta profesionala cat mai neutra, chiar stearsa la locul de munca, aceasta fiind cea mai eficienta modalitate de a se elimina din start orice risc pentru cariera lor profesionala. Oamenii nu se schimba usor din pacate si nu pot fi fortati sa isi schimbe mentalitatea in acord cu timpurile pe care le traim peste noapte. Din acest motiv, e o idee buna sa se evite tinutele prea sexi la locul de munca, acest lucru fiind valabil pentru toate femeile si nu doar pentru cele care au o frumusete aparte.

Nu este laudabil ca lucrurile continua sa ramana astfel chiar si in tarile care se pretind a fi dezvoltate, dar asa stand situatia, femeile frumoase trebuie sa invete singure sa se protejeze de o posibila concediere sau un abuz din partea sefilor, pentru ele ocultarea subtila si inteligenta a frumusetii lor naturale fiind cea mai eficienta modalitate de a-si pastra locul de munca si a-si cladi o cariera profesionala solida prin propriile eforturi si nicidecum, asa cum mai cred unii, prin apelul la compromisuri murdare care sa le ajute sa promoveze inaintea altor angajati mai competenti profesional decat ele.

 

 

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu