eboys Punctul lui de vedere

Femeile isi pierd rar apetitul sexual, dar pot fi de-a dreptul frigide cu partenerul nepotrivit

Femeile isi pierd rar apetitul sexual, dar pot fi de-a dreptul frigide cu partenerul nepotrivitSe crede ca odata cu inaintarea in varsta, femeile ar pierde treptat apetitul lor sexual, problemele de tip hormonal, stresul sau apropierea menopauzei avand un rol hotarator in acest sens. Cu toate acestea, conform sondajelor de opinie recente, femeile raman in continuare interesate de sex chiar si dupa depasirea varstei de 50 de ani, apetitul lor sexual putand fi puternic stimulat in aceasta directie, dar numai de catre un partener potrivit alaturi de care femeia trecuta de prima tinerete sa se poate simti in largul sau.

Medicii pot oferi diverse tratamente pentru femeile care acuza disfunctii sexuale diverse, dar aceste tratamente nu isi vor arata eficacitatea decat in masura in care "pacienta" se implica in mod activ, facand eforturi pentru a tine treaza dorinta sexuala si invatand sa isi iubeasca trupul si sa-si redescopere sexualitatea intr-un mod similar cu experientele traite in trecut, la varsta adolescentei.

O femeie interesata de sex va reusi astfel sa isi mentina un apetit sexual sanatos mult dupa implinirea varstei de 40 de ani, dar pentru aceasta va fi nevoie sa invete sa se cunoasca si sa se iubeasca asa cum este la modul real, confruntand fara teama sau false complexe de inferioritate problemele multiple generate de inaintarea sa in varsta.

Pentru multe femei sexul este important, chiar esential pentru un stil normal de viata, stiute fiind beneficiile sale atat pentru sanatatea organismului cat si pentru mentinerea unei stari constante de bine. Exista din pacate si situatii cand femeile sufera de disfunctii sexuale majore ori pot fi afectate de boli grave, lucru care conduce automat la diminuarea interesului lor fata de sex, pentru aceste femei doar medicii si tratamentele de succes putand readuce sexul in prim-plan, dar numai dupa vindecarea problemelor lor de sanatate.

Pentru alte femei, care sunt sanatoase, dar nu au o viata sexuala normala sau care sunt marcate negativ de semnele inaintarii in varsta, sexul poate fi trecut intr-un plan secundar in principal din cauza stresului, acesta fiind unul dintre factorii majori de risc pentru diminuarea accelerata a apetitului sexual la o femeie care fie nu mai gaseste suficienta energie pentru a-si mentine treaza dorinta sexuala, fie este de-a dreptul terorizata de trecerea timpului si transformarile pe care le cunoaste treptat propriul sau trup.

Stresul poate avea multiple cauze precum situatia financiara precara, probleme la locul de munca etc., insa cu un impact mai puternic asupra vietii sexuale raman tot situatiile de tip casnic, aici partenerul de relatie putand induce o doza marita de stres unei femei, suficient cat sa o determine sa ignore complet aceasta componenta majora a unei vieti echilibrate de cuplu.

Este important pentru o femeie ca partenerul sau de relatie sa ii fie mereu alaturi, la bine si la rau, in acest fel inclusiv viata ei sexuala cunoscand o evolutie pozitiva, aici nu frecventa actului sexual dictand calitatea sexului ci mai degraba siguranta vietii de cuplu si sentimentele profunde pentru persoana iubita putand garanta mentinerea apetitului sexual la cote optime.

Acest lucru este valabil pentru femeile de toate varstele, o persoana care face sex de 2 ori pe zi putand fi mai putin fericita decat o alta persoana care face sex doar de 2-3 ori pe saptamana sau chiar si mai rar, dar isi iubeste sincer partenerul si este iubita la randul sau de catre acesta.

Apetitul sexual al unei femei poate fi afectat de probleme de natura fiziologica sau psihologica, stresul la fel ca si boala jucand un rol crucial din acest punct de vedere. In cazul unei femei sanatoase, care acuza unele probleme de natura sexuala, apetitul sau sexual poate fi diminuat din cu totul alte motive, cel mai des amintit fiind refuzul femeii de a mai face sex cu un partener indezirabil din mai toate punctele de vedere.

Este un moment fragil intr-o casnicie, cand femeile pot fi tentate de aventurile extraconjugale, pentru ele nevoia de sex fiind la fel de naturala ca si in cazul barbatilor, iar un partener de ocazie putand reprezenta o formula de compromis pentru aceste femei care ajung sa nu isi mai iubeasca partenerii lor stabili din diverse motive.

Nu exista reguli sau formule stiintifice care sa poata evalua la modul real apetitul sexual al unei femei, pentru fiecare situatie in parte putand fi inregistrate suisuri si coborasuri care marcheaza traseul vietii sexuale al unei femei de la debutul sau, in tinerete, si pana tarziu la varsta senectutii.

Ceea ce se stie in prezent este faptul ca organismul feminin reactioneaza puternic din punct de vedere sexual in prezenta anumitor barbati si mai putin intens sau chiar deloc in prezenta altor barbati, de unde si concluzia savantilor ca apetitul sexual nu tine atat de mult de structura genetica a unei femei cat mai degraba de stimulii externi care pot potenta sau diminua dispozitia acestei femei catre sex.

Chiar si in cazul barbatilor, nevoia de sex nu este resimtita pregnant atunci cand isi desfasoara traiul practicand abstinenta pe durate mai lungi de vreme si ferindu-se de "ispite", pentru acesti barbati doar stimulii exteriori suficient de puternici putand activa brusc si complet pe neasteptate dorinta sexuala.

Desi se crede ca barbatii si-ar dori sa faca sex tot timpul, realitatea ne arata o situatie usor diferita, barbatii la fel ca si femeile manifestand dorinta erotica mai ales atunci cand li se raspunde cu pasiune si mai rar in restul timpului cand pana si barbatii isi pot vedea de viata lor fara a resimti pregnant impulsul de a face sex cat mai de posibil.

Este de retinut, intr-un final, faptul ca un apetit sexual sanatos va fi intalnit mai frecvent la persoanele implicate in relatii stabile de dragoste unde increderea in partenerul de relatie, intimitatea crescuta si sentimentele reciproce de afectiune pot crea cadrul optim pentru o viata sexuala implinita din toate punctele de vedere. Este un ideal nu foarte greu de atins pentru cei mai multi dintre noi mai ales daca nu ne temem sa depunem unele mici eforturi pentru a ne pastra alaturi un partener care ne completeaza multumitor atat in plan afectiv si mental cat si in plan sexual.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu