eboys Punctul lui de vedere

Nu-ti lasa destinul la voia intamplarii!

Nu-ti lasa destinul la voia intamplarii!Pentru o tanara care abia incepe sa descopere viata in toata complexitatea sa, realitatea poate fi uneori foarte rece, chiar brutala, lucruri aparent neinsemnate putand sa ii schimbe pentru totdeauna destinul pe fondul lipsei sale de experienta si, mai important, in absenta unui set minimalist de reguli de viata care sa o ajute sa abordeze cu multa incredere toate proiectele sale de viitor.

Tineretea este o varsta cand simti ca poti duce la bun sfarsit tot ceea ce iti pui in minte, dar lipsa de organizare, impetuozitatea si graba sunt de asemenea definitorii pentru aceasta varsta si lucrurile pot scapa usor de sub control atunci cand increderea exagerata in propriile forte te fac sa ignori nu doar vocea ratiunii, dar chiar si propriile tale instincte care te avertizeaza sa iti temperezi avantul pentru a reusi astfel sa atingi cu adevarat toate obiectivele vizate de tine.

1. Un plus de organizare si disciplina pot fi obtinute, de exemplu, prin activitatile simple de intretinere a propriei locuinte, orice tanara capabila sa isi mentina zi de zi camera/locuinta la standarde ridicate de curatenie dand dovada de un bun spirit de organizare. In mod similar, ritualul zilnic de ingrijire corporala, machiajul, alegerea atenta a tinutei si tot ce tine de o prezentare impecabila te pot ajuta de asemenea sa castigi un plus de incredere in tine gratie unei rutine sanatoase pe care alegi sa o urmezi zi de zi.

2. Respectarea unei diete echilibrate, a programului de odihna si, de ce nu, a unui program riguros de exercitiu fizic sunt alte activitati de maxima importanta pentru o tanara femeie, si in acest caz obtinandu-se nu doar beneficii in plan psihologic, dar si in plan fizic, corpul fiind mai sanatos si mai bine pregatit sa faca fata eforturilor mentale si fizice pe care le pot presupune activitatile profesionale si/sau cele educative.

3. Deprinderea buna de a iti asigura fie si partial multe dintre mijloacele necesare de trai este un alt factor decisiv pentru destinul oricarei tinere femei care invata astfel sa se incadreze mereu intr-un buget realist chiar si atunci cand este vorba despre un buget mai limitat. Suplimentar, tanara va invata si cum sa identifice mai usor alte surse suplimentare de venit care sa ii garanteze astfel independenta sa in plan financiar.

3. Pastrarea unor legaturi stranse cu propria familie si depunerea de eforturi suplimentare pentru a readuce armonia acolo unde lucrurile nu merg intotdeauna inspre bine este o modalitate foarte practica de exersare a abilitatilor tale de viitoare sotie si mama, cam toate tinerele care reusesc sa obtina respectul propriei familii avand sanse mari de fi respectate si de catre viitorul lor partener de viata si de asemenea de catre prietenii apropiati si colegii lor de munca.

4. In plan profesional, nimic nu poate fi mai daunator decat lipsa de organizare, graba si lipsa de incredere in propria persoana, toate regulile de viata amintite anterior avand rolul de a pregati o tanara femeie pentru a face mai usor fata activitatilor de tip profesional. Rutina, minutiozitatea, rabdarea, tenacitatea, spiritul de organizare si chiar abilitatile de lider pot fi deprinse prin respectarea acestor reguli de viata, in acest mod abordarea tuturor sarcinilor de la locul de munca beneficiind de plusul de experienta acumulat anterior.

5. Pentru o tanara care abia si-a incheiat studiile, educatia nu poate fi limitata doar la anii de studiu anteriori ci trebuie completata prin cursuri si calificari continue, in acest mod punandu-se baze mai solide pentru o cariera profesionala de succes si alternandu-se activitatea profesionala propriu-zisa cu alte activitati de tip intelectual si practic, lucru benefic pentru mentinerea unei bune discipline mentale si indeplinirea unor obiective ambitioase in plan profesional.

6. Spiritul de independenta este foarte important pentru cresterea armonioasa a tinerelor femei, ele trebuind sa invete sa se descurce multumitor in jungla marilor orase si sa faca fata oricaror provocari si ispite care le vor iesi constant in cale. Evolutia lor in planul vietii personale si, implicit, a celei romantice va cunoaste suisuri si coborasuri, la locul de munca se vor confrunta de asemenea cu diverse obstacole, dar intr-un final vor reusi sa acumuleze suficienta experienta pentru a fi capabile sa se descurce pe propriile picioare atunci cand nimeni altcineva nu le va intinde o mana de ajutor.

7. O lectie importanta de viata o pot invata tinerele care cred sincer ca adultii pot fi schimbati in bine de ideile inovatoare si aerul proaspat adus de noile generatii, dar realitatea rece ne arata tuturor faptul ca adultii refuza de regula schimbarea chiar si atunci cand simt ca este necesara si benefica pentru noi toti. Tinerele trebuie sa accepte deci si acest lucru pentru a nu investi inutil timp si energie incercand sa schimbe deopotriva oamenii si mentalitatile lor invechite.

8. Micile bucurii si placeri ale vietii de adult pot fi gustate pe indelete de orice tanara femeie, dar fara a se face si abuzuri din acest punct de vedere. Tentatiile sunt foarte mari in prezent si trebuie exercitata o doza crescuta de autocontrol pentru a se preintampina consecintele dezastruoase pe care le pot avea consumul exagerat de alcool, tutun, cafea si alte stimulente asupra organismului uman. In mod similar, viata sexuala poate fi traita la maxima intensitate, daca asa se doreste, dar sexul protejat si selectarea cu atentie a partenerilor de cuplu nu ar trebui lasate niciodata la voia intamplarii.

9. Prietenii sunt esentiali pentru o femeie tanara, in absenta unui cerc de amici si amice apropiati cu care sa schimbi o vorba si sa desfasori diverse activitati sociale viata fiind mai saraca iar tu simtindu-te deja condamnata la singuratate si, implicit, la toate lucrurile negative care insotesc aceasta stare. Prietenii adevarati nu sunt usor de gasit, dar odata ce ai reusit sa iti creezi mica ta retea sociala poti fi sigura ca ai facut un pas important in directia cresterii tale armonioase ca femeie si ca persoana.

10. Nu in ultimul rand, tinerele trebuie sa evite grijile exagerate cu privire la viitorul lor, toate urmand sa se aseze ca de la sine odata ce sunt respectate niste reguli simple de viata care le garanteaza un curs ascendent al vietii lor personale si profesionale. Stresul este dusmanul numarul unu al unei femei si e bine sa fie evitat atat de des pe cat este posibil. E cert faptul ca nimeni nu isi poate controla strict propriul destin, dar atat timp cat tu stii ca ai facut tot ceea ce trebuie pentru a iti asigura un viitor decent nu mai e nevoie sa te incarci cu griji suplimentare de fiecare data cand lucrurile nu decurg exact asa cum ai planuit tu sa fie.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu