eboys Punctul lui de vedere

Frustrarile in dragoste

Frustrarile in dragosteFrustrarile in dragoste sunt rezultatul unei intelegeri eronate a asteptarilor reale ale partenerului tau!

De fiecare data cand lucrurile nu merg inspre bine in relatia ta sau atunci cand ai sentimente amestecate cu privire la partenerul tau nu uita sa te supui unei analize lucide pe tine insuti, mai inainte de orice, incercand astfel sa identifici unde ai gresit si cu ce ai gresit in fata celui pe care il iubesti si abia mai apoi indreapta-ti atentia si catre acesta, doar asa reusind cu succes sa dezlegi nodul gordian care pare sa blocheze complet viitorul tau amoros.

Cele mai multe cupluri de indragostiti din ziua de astazi ajung sa se certe si, inevitabil, se despart in principal din cauza unei intelegeri eronate a asteptarilor reale ale partenerului de relatie, femeile crezand gresit ca barbatii reactioneaza negativ la anumiti stimuli sau situatii de viata, iar barbatii, la randul lor, intelegand exact pe dos intentiile si asteptarile partenerei lor de cursa lunga.

Acest mod de a functiona intr-o relatie este cauzat fie de sumedenia de clisee comportamentale vehiculate prin media si cercurile de prieteni, fie de anumite idei fixe preluate de pe la parinti sau din "frageda" adolescenta, cu totii fiind recomandat de aceea sa ne maturizam odata cu trecerea anilor, intelegand mai in profunzime mecanismele simple care guverneaza o relatie sanatoasa de cuplu.

In ce ii priveste pe barbati si asteptarile lor reale de la o partenera de durata, secretele succesului in dragoste se pot numara pe degetele de la o mana si includ obligatoriu:

1. Sinceritate in comunicarea de zi cu zi si incredere in fortele proprii din partea femeii viselor lor. Barbatii nu se vor supara pentru micile secrete ori minciunile nevinovate specifice universului feminin, dar vor prefera sa li se spuna in mod direct adevarul atunci cand se discuta probleme esentiale pentru viitorul cuplului.

2. Independenta si implicare activa in viata de zi cu zi. Contrar opiniilor vehiculate prin unele cercuri de orientare feminista, barbatii fara probleme la "mansarda" prefera mai intotdeauna o partenera independenta, capabila sa ia decizii de una singura si dispusa sa preia si initiativa atunci cand partenerul lor se afla intr-un moment existential mai putin propice. Este o garantie pentru dansii ca relatia inceputa cu atat de multa pasiune va putea fi continuata pe baze ceva mai solide, care includ si dragostea, dar si increderea in sprijinul neconditionat al celuilalt partener de cuplu.

3. Un NU apasat si definitiv manipularii in dragoste. Indiferent ca e vorba despre apelul frecvent la limbajul trupului, despre fraze cu subinteles, gesturi exagerate de alint, santaj sexual ori incercari subtile de a le remodela personalitatea dupa moda momentului, barbatii vor reactiona negativ si chiar vor opta pentru separare de fiecare data cand vor sesiza astfel de "atacuri sub centura" venite din partea iubitei lor.

4. Stabilitate emotionala. Destul de diferite de barbati prin chiar structura lor, femeile par la o prima vedere ca sunt guvernate mai degraba de sentimente decat decat de ratiune, iar unii "mari" ganditori ai zilelor noastre inca mai afirma public acest lucru. Realitatea ne-a demonstrat cu varf si indesat faptul ca femeile sunt capabile sa imbine armonios ratiunea cu sentimentele in structura propriei personalitati, iar barbatii stiu bine acest lucru si reactioneaza negativ doar atunci cand partea "sentimentala" este folosita in mod parsiv si constient de catre o femeie pentru a ii manipula, irita sau obtine un plus de autoritate in cuplu.

5. Fidelitate si devotament neconditionat intr-o relatie de lunga durata. Nu in ultimul rand, barbatii seriosi cunosc si zicala care spune ca "dragostea e trecatoare" sau alternativa sa, "dragostea trece prin stomac", si isi doresc de aceea de la partenera lor un plus de devotament si afectiune macar in momentele mai grele ale existentei in comun, atunci cand intr-adevar se poate testa pe viu dragostea reala si fidelitatea unui partener fata de celalalt. Tot aici pot fi incluse si afacerile sentimentale extraconjugale, care pot fi iertate daca sunt cauzate de un moment scurt de "nebunie", dar nicidecum atunci cand sunt practicate repetat si cu buna stiinta.

Intr-o casnicie, in mod aparent paradoxal, barbatii si nu femeile sunt condusi de idealuri, din acest punct de vedere femeia fiind adeseori cea pragmatica si cu picioarele pe pamant, iar barbatul planificatorul, vizionarul, dar nu intotdeauna si executantul proiectelor comune. Biblia ne spune de altfel ca, odata uniti prin taina cununiei, barbatul devine capul, iar femeia trupul, si nimeni nu va putea contrazice cuvintele sfintei scripturi, cu amendamentul ca nici una dintre parti nu va putea functiona fara cealalta, fiind nevoie de un plus de armonie, dragoste si uneori si de sacrificii pentru a face relatia pe deplin functionala si de lunga durata.

Frustrarile in dragoste sunt din toate aceste motive mai degraba rezultatul unei intelegeri eronate a asteptarilor partenerului vostru si intr-o mai mica masura rezultatul actiunilor directe ale aceluiasi partener de relatie. Dragostea insa nu este compatibila cu aceste frustrari, dar se va transforma treptat dintr-un simplu amalgam de sentimente si emotii, cunoscut de noi sub numele generic de pasiune, intr-o baza solida pentru relatia voastra daca veti renunta tot treptat la multe dintre prejudecatile si ideile fixe cu care ati intrat in afacerea voastra romantica.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu