eboys Punctul lui de vedere

Clisee comportamentale care pot ruina relatia ta romantica

Clisee comportamentale care pot ruina relatia ta romanticaDeprinse instinctiv de la propria mama sau preluate de la alte modele de viata, cliseele comportamentale negative prezente la femeile moderne viciaza serios relatiile lor personale sau pe cele de tip profesional si sunt daunatoare atat pentru imaginea publica a femeilor cat si pentru dinamica vietii lor sociale.

Este de dorit ca astfel de comportamente deprinse sa fie ocultate cat mai subtil sau chiar eliminate definitiv din setul personal de valori, in acest mod toata lumea fiind mai fericita, iar persoana care acuza asemenea probleme reusind sa isi faca viata mai simpla si devenind brusc mai placuta si mai apropiata tuturor celor din preajma sa.

Intr-un cuplu de indragostiti astfel de clisee comportamentale si verbale pot ruina in scurta vreme o relatie frumoasa, fiecare dintre cei doi parteneri venind cu unele idei fixe insusite de acasa sau preluate din relatiile lor trecute si putand aduce la exasperare pe celalalt prin repetarea la nesfarsit a unor proaste obiceiuri de acest tip.

1. Cearta in public

Tendinta si chiar placerea de a te certa in public este unul dintre cele mai raspandite clisee comportamentale din prezent, nu intamplator anumite programe de televiziune bucurandu-se de o audienta ridicata de fiecare data cand speculeaza aceasta slabiciune a noastra pentru balci si ne prezinta cupluri care se cearta ca la usa cortului si nici macar nu le pasa ca sunt urmariti de mii de telespectatori din intreaga tara.

Este o deprindere proasta care miroase de departe a aere de mare vedeta si cautarea unei celebritati ietine si trebuie evitate astfel de certuri in public mai ales atunci cand intelegi cat de mult tii la partenerul tau de relatie. Discutiile aprinse pot fi purtate in intimitate chiar daca initial nu vor provoca aceeasi placere "perversa" ca atunci cand te certi in public, dar macar asa sansele de impacare si revenire la un trai normal sunt mai mari decat atunci cand alegi sa iti speli rufele murdare in vazul lumii.

2. Criticarea familiei si a rudelor apropiate

Nu putine sunt cuplurile care s-au separat din cauza criticilor repetate si a acuzelor uneori nefondate referitoare la membrii familiei sau la rudele apropiate, fiind de aceea recomandat sa va abtineti de la un astfel de abuz in cuplu si sa incercati sa rezolvati divergentele de opinii sau incercarile membrilor familiei de a interveni in viata voastra privata cu diplomatie si nicidecum acuzandu-va partenerul ca provine dintr-o familie oribila, ca e neam prost sau alte critici de acest tip.

3. Complacerea intr-o existenta terna si calduta

La ceva vreme dupa ce se casatoresc si incep sa duca traiul la comun, unii parteneri de cuplu devin foarte comozi si nu par sa mai acorde aceeasi atentie ca inainte nici aspectului lor fizic, nici standardelor ridicate de igiena si nici macar nevoilor si sentimentelor celuilalt partener de cuplu. Este o situatie riscanta care poate fi usor perceputa ca lipsa de dragoste sau, mai rau, ca pura nesimtire, si nu e deloc recomandat sa ajungeti sa va complaceti intr-o astfel de stare de lucruri.

4. Incercari repetate de a schimba personalitatea partenerului de cuplu

Nu doar femeile, dar si barbatii incearca sa isi schimbe partenerul de cuplu, ei considerand ca lucrurile pot fi imbunatatite cert din multe puncte de vedere, dar uitand faptul ca s-au indragostit initial exact de persoana pe care vor incerca ulterior sa o schimbe.

Fiecare dintre noi intram intr-o relatie de dragoste cu o personalitate bine conturata si nu va fi deloc usor sa renuntam la trasaturile noastre definitorii doar pentru ca asa ne cere partenerul nostru de cuplu, iar daca acest lucru se intampla atunci nu vom mai fi noi insine asa cum ne stim dintotdeauna ci altcineva, poate mai nefericiti si mai mizerabili decat in trecut.

Nu incercati deci sa va schimbati fortat partenerul de cuplu ci asteptati ca acest lucru sa se intample de la sine, de regula la cuplurile care se iubesc fiecare dintre cei doi parteneri preluand cu timpul tot ce are celalalt mai bun de oferit din punct de vedere emotional, intelectual, comportamental etc.

5. Minciuna repetata in relatia de cuplu

Plecand de la niste minciuni nevinovate si ajungand pana la ditai gogosile umflate care incearca sa ascunda tradarea in dragoste, cheltuirea pe ascuns a banilor din bugetul comun diminuarea pasiunii pentru celalalt si altele din acestea, minciuna prezenta intr-o relatie romantica erodeaza incetul cu incetul o poveste frumoasa de dragoste, iar daca asta va doriti atunci continuati sa mintiti pe mai departe, dar daca nu vreti sa va pierdeti iubitul/a atunci renuntati la minciuni si fiti mai deschisi si mai onesti pe viitor in relatia cu partenerul vostru de cuplu.

Concluzie

Continuand aceasta lista a cliseelor comportamentale negative care ruineaza o relatie de dragoste, putem enumera multe alte "gafe" de tip romantic, dar important de retinut la final este faptul ca toate aceste probleme pot fi confruntate direct in cadrul unor discutii deschise, lipsite de patima, in acest mod ambii parteneri reusind sa se priveasca prin ochii celuilalt si putand lua cu de la sine putere masuri eficiente pentru a-si schimba comportamentul, renuntand cu incetul la acele clisee verbale si comportamentale care irita si alieneaza constant partenerul lor de cuplu.

 

 

 

 

 

 

 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu