eboys Punctul lui de vedere

Cateva subiecte de conversatie indragite de femei si complet indiferente barbatilor!

Cateva subiecte de conversatie indragite de femei si complet indiferente barbatilor!Politica, religia sau stiinta nu sunt mai niciodata subiecte favorite de discutie pentru femei, si nu pentru ca ele nu ar fi corect informate ci mai degraba pentru ca femeile prefera sa comunice in voie, desprinse temporar de grija zilei de maine sau de marile probleme ale umanitatii, intr-o atmosfera intima care sa le poata oferi fie si doar cateva minute bune de relaxare intr-o companie vesela si placuta.

Ceva mai vorbarete decat barbatii, conform unei convingeri puternic inradacinate in mentalitatea populara, femeile prefera sa abordeze in discutiile lor atat subiecte practice cat si mai putin practice, ele impartasindu-si in mod firesc si deschis toate nelamuririle, sperantele, temerile sau detaliile privitoare la viata lor personala si asteptand acelasi grad de deschidere si sinceritate din partea persoanelor cu care stau de vorba.

Departe de a fi o slabiciune, placerea femeilor de a sta la taclale trebuie inteleasa in toata complexitatea sa, actul comunicarii in sine avand pentru noi toti o functie cathartica, eliberatoare, fiind de bun folos pentru eliminarea stresului acumulat peste zi si de asemenea incurajand cimentarea legaturilor afective intre toti cei care comunica frecvent si din pura placere, indiferent daca e vorba doar despre discutii superficiale sau de conversatii filosofice si pline de miez.

Intimitatea poate exista la mai multe niveluri, iar comunicarea face mai usor posibil acest lucru, nu intamplator persoane care nu se cunosteau deloc inainte putand ajunge sa stabileasca legaturi solide de amicitie in urma unor conversatii ocazionale unde se pot descoperi unele trasaturi si interese comune sau pur si simplu o buna compatibilitate in plan mental si afectiv.

Acesta este motivul pentru care femeile prefera sa discute cu prioritate la un nivel strict personal, marcat si printr-un grad oarecare de intimitate, ele preferand acest gen de conversatie discutiilor academice pe teme politice, religioase, istorice sau stiintifice.

Temele favorite de discutie ale femeilor se invart nu de putine ori in jurul propriei lor persoane, femeile avand nevoie sa isi impartaseasca visele, aspiratiile si interesele lor specifice cu alte persoane pentru a putea astfel testa daca se incadreaza la niste standarde sociale multumitoare ori daca nu cumva ideile lor si personalitatea lor in general contravin unor standarde unanim acceptate de societate.

Muzica, filmele, scena mondena sau conversatia pe teme practice (utilizarea corecta a noii masini de spalat, retete culinare, metode de seducere a unui barbat etc.) sunt alte subiecte preferate de catre femei, in acest mod ele lovind doi iepuri dintr-o lovitura, respectiv obtinand informatii de folos imediat si bucurandu-se in acelasi timp si de o binevenita perioada de relaxare alaturi de partenerii lor de discutie.

In plan romantic, femeile nu sunt chiar atat de pretentioase pe cat se crede, ele preferand pentru o intalnire in doi locatii care permit si incurajeaza intimitatea. Restaurantele, plimbarile lungi in aer liber, scurtele escapade la mare sau la munte, parcurile, cafenelele etc. sunt preferate de femei deoarece aici ele stiu ca vor avea oportunitatea de a comunica in mod deschis cu iubitul lor, cautand sau regasind impreuna un plus de pasiune si sentimente de dragoste si afectiune reciproca.

Flirtul este o alta modalitate placuta de comunicare pe care femeile nu o vor evita din principiu, pentru ele flirtul fiind nu doar nu joc nevinovat de societate, dar si o forma practica de a-si testa puterea de seductie prin apelul la limbajul verbal si limbajul trupului. Barbatii cu mintea deschisa vor respecta intotdeauna regulile nescrise ale flirtului ca joc de societate, dar restul barbatilor vor privi flirtul ca ceva mai mult decat un joc sau vor considera femeile carora le place sa flirteze drept superficiale sau de-a dreptul nerusinate.

Pentru barbati, aceste mici placeri ale femeilor care tin de conversatia cazuala, fara pretentii, pot fi de-a dreptul plictisitoare, nu degeaba aceiasi barbati etichetand femeile ca slabe de inger si guralive. Adevarul este totusi altul, femeile folosind instinctiv conversatia ca un excelent exercitiu de intarire a relatiilor lor sociale si totodata ca o modalitate placuta de relaxare, iar barbatii si-ar putea insusi o importanta lectie de viata de la partenerele lor, urmarindu-le cu mai multa atentie atunci cand comunica si invatand astfel sa aprecieze la superlativ bucuriile mici pe care le are de oferit actul simplu al comunicarii verbale.
 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu