Sanatate Sfaturi si sugestii

Este crema aloe vera cu adevarat benefica organismului nostru?

Este crema aloe vera cu adevarat benefica organismului nostru?Foarte multe lucruri pozitive se aud de ani buni de zile despre produsele pe baza de aloe vera, iar publicul este de-a dreptul incantat de aceste produse, atat de incantat ca multa lume incearca chiar sa isi cultive aceasta planta in apartament, uitand totusi faptul ca exista peste 200 de varietati de aloe vera din care doar 4 sunt sigure pentru om.

Mai nou, tot felul de "intreprinzatori" chiar isi permit sa faca cate o crema aloe vera asa-zis organica, folosind extracte din productia proprie si intrucat nu pot sa comercializeze usor un asemenea produs il recomanda tuturor cunostintelor, acestia fiind astfel expusi unor riscuri majore de sanatate daca planta utilizata la producerea cremei nu face parte dintre cele 4 aprobate ca sigure pentru om.

Un excelent produs antiinflamator si antibacterian, sucul si crema de aloe vera pot fi utilizate in deplina siguranta pe perioade scurte de vreme pentru tratarea si ameliorarea unei serii lungi de afectiuni, chiar si popoarele antice cunoscandu-i proprietatile medicinale si folosind aceasta planta pentru diverse probleme de sanatate.

Subtantele principale din extractul de aloe vera care pot contribui la vindecarea organismului sunt amino-acizi in numar ridicat, care isi pierd sau nu calitatile lor terapeutice daca planta este prelucrata in laborator pentru a se produce creme de aloe vera sau alte produse medicale si de uz cosmetic. Aloe vera, in variantele sale sigure, nu este toxica pentru organism, dar trebuie totusi procesata daca se doreste si utilizarea sa interna si nu doar externa.

Modul de procesare al produselor pe baza de aloe vera este esential pentru succesul terapeutic, existand si riscul disiparii substantelor active pe parcurs si a disparitiei multora dintre efectele vindecatoare ca rezultat al unei procesari neadecvate. Din acest motiv, se recomanda sa se cumpere produsele cu aloe vera doar de la producatori certificati si cu un bun renume pe piata si niciodata din alte surse.

Persoanele care iubesc aceasta planta si o cultiva in casa ar trebui sa se informeze foarte precis asupra provenientei sale pentru a nu cultiva o planta toxica pentru organism si de asemenea vor trebui sa invete in detaliu cum sa recolteze adecvat celebrul suc de aloe vera care devine ineficient dupa doar 4 ore de la extragerea sa din frunzele proaspete.

In prezenta caldurii si a agentilor chimici, aloe vera de asemenea devine instabila si isi pierde proprietatile sale benefice, acesta fiind si motivul pentru care o crema de casa sau o lotiune cu aloe vera nu poate fi preparata decat in laborator unde se aplica metode speciale pentru a nu se pierde calitatile deosebite ale extractului de aloe vera.

In consecinta, se poate spune ca produsele pe baza de aloe vera sunt benefice pentru organismul uman daca sunt obtinute si preparate din plante special cultivate in acest sens si daca se respecta intocmai intructiunile de procesare ale acestor produse, fie vorba despre o crema aloe vera sau despre alte produse similare. Atentie mare insa la sursele incerte de procurare a frunzelor si a extractului de aloe vera si de asemenea atentie si la producatorii care va ofera aceste produse, unele destul de suspecte si de aceea trebuind sa fie refuzate din start.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu