Fiecare dimineata incepe cu un plan, cu idei ce trebuie puse cap la cap si au nevoie de concentrare. Pentru toate acestea exista miraculoasa cafea. Eu nu imi pot imagina diminetile, si uneori nici noptile fara aceasta. Este esenta perfecta pentru a transforma cascatul in unul de alint.
Pe langa gustul sau inegalabil, aceasta are si proprietati benefice organismului. Consumata in cantitati moderate, adica 2-3 cesti pe zi, devine prietena noastra. In primul rand actiunea psihico-stimulatoare. Ne concentram mai bine, fiind stimulat sistemul nervos, scriem mai bine, rezolvam ce avem in agenda cu mai multa usurinta. Unele studii releva ca previne diabetul de tipul 1 si 2 iar consumata in timp, in acelasi mod, rational, previne aparitia bolilor cardiovasculare.
Delicioasa bautura ajuta la eliminarea oboselii, ajuta digestia si alunga durerile de cap. Cafeaua da energie, previne anxietatea si ne ajuta sa rezistam in fata dusmanului numit stres. Femeile la menopauza ar trebui sa limiteze consumul de cafea deorece favorizeaza aparitia osteoporozei.
Zatul de cafea putem sa il folosim tot in scopul infrumusetarii, masca cu cafea si ulei de masline fiind atat folositoare pentru exfolierea tenului cat si pentru eliminarea celulitei.
Gama din care putem alege este destul de larga. Incepem cu expresso, care este un tip de cafea tare, pentru cei obositi si care au avut o noapte alba. Espresso macchiato se obtine adaugand putin lapte, pentru cei care apreciaza gustul alcoolului chiar si dimineata pot alege un espresso corretto care se obtine adaugand un strop de lichior sau cognac. Cappuccino, care este dulce si savurat la foarte multe terase fiind un deliciu vara.
Pentru a dilua din taria si gustul puternic al cafelei mai exista varianta cafelei Americano. Peste cafea se adauga un pahar cu apa. Mochachino este varianta pentru cei impatiti de dulce si care peste gustul cafelei vor sa il savureze si pe cel al ciocolatei, sau putin gust de caramel. Caffe au lait este varianta din Franta, fiind mai slaba, se foloseste cafea simpla in loc de expresso si lapte.
Sunt cunoscute peste 80 de soiuri de cafea, din care se cultiva in scopuri patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, cafeaua Robusta, cafeaua Liberica si cafeaua Maragogype. Despre care promit ca vom vorbi intr-un articol viitor.
Buna dimineata!
Adauga comentariu