Lifestyle Turism

Protejati-va sistemul imunitar pe durata concediului in anotimpul calduros!

Protejati-va sistemul imunitar pe durata concediului in anotimpul calduros!Turismul este o activitate placuta si relaxanta, mai ales atunci cand reusesti sa iti oferi un binemeritat concediu dupa un an plin de bune si rele, dar turismul poate de asemenea avea si unele aspecte mai putin placute atunci cand ne referim la calitatea hranei servite in locul unde ne petrecem vacantele de vara precum si la caldura insuportabila care poate tine uneori si zile la randul.

Acesta este motivul pentru care va recomandam cateva sfaturi bune de urmat pe toata durata concediului vostru de vara, in acest fel voi reusind sa va protejati adecvat sistemul imunitar si de asemenea sa mancati mai bine si mai sanatos indiferent de zona unde alegeti sa va relaxati dupa efortul prelungit de la locul de munca.

Incepand cu drumul propriu-zis pana la destinatie si continuand apoi cu cazarea si servirea meselor, este necesar un plus de atentie pentru a va bucura astfel pe deplin de toate beneficiile unei vacante de vis:

1. Nu uitati sa va luati de acasa suplimente si medicamente necesare stimularii sistemului imunitar, prevenirii durerilor de tot felul sau ameliorarii neplacerilor cauzate de intinderi musculare si mici accidente ale spatelui si incheieturilor.

2. Pe durata drumului catre destinatie, nu consumati produse perisabile si incercati sa serviti masa in conditii cat mai igienice posibil. Cautati sa aveti mereu la dispozitie apa proaspata pentru consum si spalatul manilor si de asemenea nu uitati nici de sticla de alcool sanitar, foarte de folos in orice situatie.

3. Procurati-va atat pe durata calatoriei cat si pe toata durata concediului fructe proaspete si ceaiuri naturale care sa va mentina bine hidratati si sa va confere si o stare suplimentara de bine. Nu uitati de asemenea nici de anumite produse pe baza de cereale integrale simple, si acestea fiind de bun folos pentru curbarea apetitului alimentar si crearea unei stari de bine peste zi.

4. Chiar daca pare mai ciudat la o prima vedere, impachetati-va si un blender solid intre bagajele voastre. Va va fi de mare ajutor la destinatie pentru prepararea de mese semi-solide si mici tratatii la micul-dejun din alimente variate, pline de vitamine si minerale si bogate si in alte nutrimente care sa stimuleze inspre bine sanatatea voastra.

5. In mod similar, ar fi ideal daca ati reusi sa va procurati si un recipient portabil cu filtru pentru apa, in acest mod putand sa consumati mereu apa de buna calitate, fara impuritati si bacterii, indiferent de zona unde va petreceti concediul. Este vara, este cald si niciodata nu stii ce calitate va avea apa in zona turistica unde urmeaza sa iti petreci concediul.

6. Odata ajunsi la destinatie, verificati calitatea si igiena restaurantului unde veti servi mesele in mod regulat, iar daca nu va convin serviciile oferite de acestia, atunci apelati la un alt local, cu meniuri mai sanatoase sau, alternativ, procurati-va alimente de buna calitate de pe piata locala si faceti un aranjament cu un furnizor de servicii capabil sa va gateasca meniurile preferate de voi.

7. Chiar daca sunteti in concediu sau mai ales pentru ca sunteti in concediu, profitati din plin si de oferta salilor de sport din zona sau macar de miscarea in aer liber si faceti exercitii fizice zilnic, dar fara a exagera din acest punct de vedere. Nu uitati insa sa va hidratati bine atat inainte cat si dupa efortul fizic.

8. Nu va petreceti prea multa vreme inchisi in hotel sau locul vostru de cazare ci iesiti cat mai des in natura, protejandu-va si cu crema solara, si de asemenea servind regulat mesele zilnice pentru a nu fi tentati sa gustati din meniurile "speciale" fast-food care sa va incarce inutil organismul cu toxine. Consumati si alcool, daca asa doriti, dar cu masura si feriti-va de soarele puternic atunci cand va decideti sa trageti si cate un mic party de vacanta.

9. Nu folositi prea des produsele de ingrijire de la hotel/motel/vila unde sunteti cazati ci aduceti-va de acasa sau procurati-va pe loc propriile voastre produse de ingrijire, aici primand mai ales sapunul de toaleta, samponul, crema de soare si cea hidratanta, prosoapele de uz personal si alte obiecte pentru uz personal.

10. Nu in ultimul rand, aveti grija unde si cu ce va spalati lenjeria si obiectele de imbracaminte, la nevoie putand chiar voi sa va procurati detergentul favorit si sa gasiti un particular sau un furnizor de servicii capabil sa va ofere si o asemenea facilitate pentru a evita astfel anumite riscuri pentru sanatatea voastra.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu