Educatie Lifestyle

21 august, ziua lui Toma Caragiu

21 august, ziua lui Toma Caragiu

In ziua de 21 august, in anul 1925 se nastea marele actor Toma Caragiu. Un om care pentru poporul roman este o figura reprezentativa.
Activitatea sa din teatru, televiziune, a fost una remarcabila, cunoscut fiind pentru rolurile sale in care reusea sa aduca zambete  chiar si celei mai incruntate expresii. A ramas un profesionist chiar  si  in drame, unul dintre filmele sale importante fiind Actorul si Salbaticii.
Toma Caragiu s-a nascut pe data de 21 august 1925 in orasul Ploiesti  judetul Prahova.  Se inscrie la Facultate de Drept, insa nesimtind o sincronizare intre dorintele sale si ceea ce ii oferea facultatea, abandoneaza cursurile si se inscrie la Conservatorul de Muzica si Arta Dramatica Bucuresti, clasa Victor Ion Popa.
Debutul pe scena in adevaratul sens al cuvantului se produce în anul 1948, pe scena Studioului Teatrului National din Piata Amzei. Era un student incepator, in anul III caruia i se incredinteaza rolul unui scutier din „Toreadorul din Olmado” in regia maestrului Ion Sahighian.
La 1 mai 1948 este angajat ca membru la Teatrului National, iar in 1949, la 24 ani, obtine Diploma de absolvire a I.A.T.C.
Asa cum bine ne este stiut,  s-a stins din viata intr-un mod tragic, sub daramaturile blocului din Bucuresti unde locuia, în urma cutremurului din 4 martie 1977, fiind inmormantat la cimitirul Belu din Bucuresti.
Ramane in memoria noastra pentru modul ireprosabil cu care si-a practicat meseria, pentru seriozitatea si daruirea lui.
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu