Ingrediente – 3 oua – 1 ceasca faina – 250ml lapte – 300 g brinza de vaci – 1 borcanel smintina – 2 linguri ulei – 1 pachetel zahar vanilat – esenta rom – stafide – 1 varf de sare
|
|
Mod de preparare Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smantani pentru circa 20 de foi de clatite. Pentru umplutura se amesteca branza cu un ou, cu citeva linguri de smantana, sare, putina faina, stafide (dupa gust) si esenta de rom. Pe fiecare foaie de clatita se pune cate o lingurita de compozitie si se face rulou. Clatitele astfel impachetate se aseaza intr-o tava, se toarna pe deasupra smantana (subtiata cu putin lapte) si se pun la cuptor, la foc iute, pentru circa 30 de minute. Se servesc presarate cu zahar vanilat si cu stafide. |
Adauga comentariu