Desert Gastronomie

Clatite cu crema de ciocolata


Ingrediente
– 1 ceasca de faina
– 2 oua
– 1 pahar cu lapte
– sare
– zahar
– 2 lingurite de unt
– crema de ciocolata

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna faina, si peste se sparg cele
2 oua. Se adauga apoi sarea (un varf de cutit), zaharul
(2 lingurite) si paharul de lapte. Se amesteca bine pana
nu mai sunt cocoloase de faina. Se adauga 2 lingurite
de unt topit (sau ulei), pana cand compozitia are vascozitatea
unei smantani subtiri.
Intr-o tigaie cu coada (lasata in prealabil la incins
pe foc potrivit), se toarna o lingura plina de compozitie,
astfel incat se acopera tot fundul cu un strat subtire.

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita
pe partea cealalta, fie cu un cutit larg (ca cel de taiat
torturile eventual), fie saltind tigaia brusc.
Cand sunt rumenite pe ambele parti, clatitele se rastoarna
intr-o farfurie, una peste alta.
Se umplu cu crema de ciocolata, si se ruleaza.
Se servesc pudrate cu zahar vanilat sau nuca tocata.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu