Desert Gastronomie

Poale’n brau


Ingrediente
Aluat + Umplutura
– 500 g faina
– 100 g untura
– 6 galbenusuri
– 300 ml lapte
– 160 g smantana
– 250 g branza de vaci
– 60 g drojdie
– 1/2 lingurite sare
– 150 g zahar
– 1 lingurita coaja de lamaie
– 2-3 pliculete zahar vanilat
– 60 g gris fiert

Mod de preparare
Se dizolva drojdia in laptele incalzit in prealabil.
Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se
lasa sa creasca. Se freaca spuma doua galbenusuri cu
100g zahar si sarea. Se adauga laptele cu drojdia si
faina, coaja de lamaie, vanilia si faina si se amesteca.
Se framanta aluatul. Dupa 20 de minute se adauga, putin
cate putin, untura calduta.
Pentru umplutura dam branza prin sita, si apoi o amestecam
cu 2 galbenusuri, grisul, 60g smantana si 50 g zahar.
Aluatul rezultat se lasa la crescut aproximativ o ora.
Se intinde apoi
foaie, de 5 mm grosime, care se taie in patratele.
In mijlocul fiecarui patratel se pune o lingura mare
de umplutura. Laturile patratului apoi se impacheteaza
peste umplutura.
Se coc la foc slab timp de zece minute, dupa care se
continua coptul la foc potrivit. Se serversc presarate
cu zahar vanilat.

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu