Delicios
fruct exotic, nuca de cocos este ingredientul perfect
pentru o sumedenie de deserturi delicioase, fie ele prajituri,
inghetate sau sorbeturi.
Noi va prezentam o reteta usoara de sorbet racoritor.
Ingrediente:
1 punga fulgi de nuca de cocos
1 cutie lapte de nuca de cocos
2 cutii de lapte concentrat
1 baton de scortisoara
lamaie verde
1/2 lingurita de esenta de migdale
3 lingurite zahar
Mod de preparare:
1.
Fierbeti 1 litru de apa in care adaugati scortisoara,
zaharul si zeama de la lamaie.
2.
Dupa ce a dat in clocot luati oala de pe foc si adaugati
fulgii de nuca de cocos. Amestecati bine si lasati sa
se raceasca.
3.
Adaugati si laptele de cocos si laptele concentrat.
4. Compozitia
obtinuta se pune intr-un recipient inchis in congelator.
Din jumatate in jumatate de ora se scoate si se amesteca,
pentru a evita formarea unui bloc inghetat. Daca aveti
o masina de facut inghetata, este preferat sa o utilizati.
Se serveste ornat cu putin lichior Curacao si fructe proaspete!
Pofta buna! |
Adauga comentariu