Sanatate Sfaturi si sugestii

Este carnea de pui mai sanatoasa?

Este carnea de pui mai sanatoasa?
In prezent carnea de pasare este evitata de multe persoane nu pentru ca nu ar fi foarte gustoasa ci din alte considerente cum sunt teama poate exagerata indusa de folosirea de antibiotice, epidemiile recente care au spulberat intregi populatii de pasari, adaugarea de hormoni si alti aditivi in hrana pasaretului.

Cumparatorii stiau si in trecut riscurile la care se puteau expune, iar daca totusi cumparau carne de pasare o faceau deoarece pretul era convenabil si uneori si sursa putea fi usor verificata. Cert este ca, in ciuda riscului inca prezent, vanzarile inregistrate la carnea de pasare raman foarte mari si trebuie stiut ce masuri de siguranta ar fi bine sa ne luam cand cumparam acest produs.

Etichetele ne ajuta mult in identificarea unui produs sigur din punct de vedere al calitatii, aici trebuind sa urmarim cine este producatorul, ce certificate de calitate poseda, precum si politica tarii de provenienta cu privire la introducerea de diferiti hormoni de crestere sau alte substante suspecte in hrana pasarilor.

In anumite ferme antibioticele se administreaza pentru a preveni imbolnavirea pasarilor, dar unii consumatori nu doresc sa consume astfel de carne de pui si atunci se pot face investigatii pentru a se vedea unde se procedeaza astfel si unde nu. Pr…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu