Diete Sanatate

Zarzavaturile – ingredientul minune in orice dieta

Zarzavaturile - ingredientul minune in orice dieta
Daca nu ar exista zarzavaturile ar fi probabil imposibil sa ne bucuram de fiecare masa si din punct de vedere estetic nu doar strict alimentar. Prin culorile si aromele lor diverse aceste produse fac mesele mult mai atragatoare, iar gustul nostru invata foarte multe senzatii unice prin intermediul verdeturilor. In plus, zarzavaturile ne ofera ceea ce putine alte produse naturale pot face, respectiv o gama completa de nutrimente esentiale care sa ne protejeze sanatatea si sa ne permita si performante deosebite la locul nostru de munca.

Desi unii dintre noi inca mai stam in dubii, ar trebui amintit si faptul ca zarzavaturile nu au deloc un gust rau asa cum se mai crede, ci dimpotriva, pentru fiecare mofturos exista si o selectie de zarzavaturi fata de care sa nu aiba nimic de comentat. Daca nu iti plac salatele sau supele, poti oricand incerca sa consumi unele zarzavaturi fie crude, fie in tocanite, piure sau la cuptor si cu siguranta undeva intre aceste modalitati de servire iti veti putea identifica si propriile preferinte culinare.

Este adevarat totusi ca uneori parca lipseste ceva de la mesele pe baza de zarzavaturi, dar daca se apeleaza mai des si la condimente diverse atunci trebuie sa recunosti ca, la urma urmei, aceste produse sunt in felul lor unice si ca merita sa apelezi la ele in mod regulat. In plus, cum altfel sa mai si dai jos ceva kilograme in plus fara a recurge la aceste alimente bogate in vitamine si minerale si sarace in grasimi? Nici sarea nu este prezenta aici in cantitati prea mari, asa ca iata si o alternativa foarte sanatoasa la mesele de carne…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu