Odata cu venirea toamnei incepe lupta organismului cu riscul de imbolnaviri cauzate de temperaturile in scadere si vantul tot mai puternic.
Dar tot toamna ne ofera si cele mai bune resurse pentru cresterea imunitatii si, prin urmare, pregatirea scutului in fata schimbarilor vremii.
Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA), ne prezinta cateva dintre legumele si fructele bogate in rezerve de vitamine si minerale necesare organismului in lunile de toamna.
– Strugurii contin unul dintre cei mai eficace antioxidanti recunoscuti la momentul actual, flavonoidele (lupta impotriva radicalilor liberi, incetinesc imbatranirea celulelor si stimuleaza imunitatea organismului), si contin potasiu, avand valoare energetica importanta.
– Marul are efect depurativ pentru sange (scade colesterolul), tonic pentru nervi si muschi, prevenind instalarea infectiilor intestinale, bronsice, reumatismale.
– Prunele au efect decongestionant pentru ficat, stimulent al functiilor nervoase.
– Nucile…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu