Diete Sanatate

Vegetarianism, suplete si sanatate

Vegetarianism, suplete si sanatatePentru cei care au un stomac mai sensibil, sunt pretentiosi la masa sau au suferit in copilarie de boli grave care le-au slabit sistemul imunitar la cote alarmante, vegetarianismul este, cu siguranta, dieta cea mai potrivita de urmat.

Printr-un aport marit de nutrimente complexe, obtinute in principal din legume, verdeturi si fructe, organismul uman reuseste sa faca fata mult mai usor cerintelor zilnice, nemaifiind fortat sa se lupte suplimentar cu toxine si substante greu de procesat, care sa ii ingreuneze simtitor activitatea.

In special dietele de tip vegetarian care au la baza alimente consumate cat mai natural posibil, fara a mai fi deci gatite, se bucura in zilele noastre de un mare succes, profesionisti din lumea modei, actori, dansatori sau alte categorii profesionale similare supunandu-se fara comentarii la solicitarile unei diete vegetariene de acest tip deoarece ei stiu ca astfel vor fi nu doar mai sanatosi, dar si mai supli, bucurandu-se de o imagine publica mult mai buna.

O dieta vegetariana pe baza de produse naturale presupune introducerea a aproximativ 75-80 procente legume, fructe si zarzavaturi proaspete in meniul zilnic, iar restul de pana la 100 de procente putand fi completat de uleiurile vegetale, seminte, alune, nuci si alte ingrediente bogate in nutrimente esentiale. O parte dintre legume vor contine si grasimi nesaturate, dar si proteine din belsug care sa permita si sustinerea unui efort constant peste zi.

Vegetarienii stiu si faptul ca anumite legume, cereale si verdeturi, precum legumele boabe, painea integrala si zarzavaturile cu frunza de culoare verde-inchis, ofera mai mult energie, pe cand fructele sunt menite sa stimuleze activitatea cerebrala si sa furnizeze si nutrimente importante pentru organism. In ce priveste legumele care contin grasimi, aceste…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu