Sanatate Sfaturi si sugestii

Tratamente stomatologice moderne cu tehnologie laser

Tratamente stomatologice moderne cu tehnologie laserFoarte cautat de tot mai multa lume a inceput sa fie tratamentul stomatologic cu tehnologie laser, superior dupa cum se aude din toate punctele de vedere tratamentelor clasice pentru intretinerea si infrumusetarea danturii. Nu doar cariile si tesuturile moarte pot fi  indepartate cu ajutorul laserului, dar si bacteriile sau piatra dentara dispar ca prin farmec, cavitatea bucala bucurandu-se astfel de o igiena superioara.

Progresul tehnologic a permis introducerea tehnologiei laser in multe domenii ale medicinei, stomatologia recurgand relativ recent la tratamentele cu laser, dar facand-o cu un succes atat de mare incat multe persoane s-au lasat convinse sa o incerce pe viu, afland de la altii cat de utila poate fi pentru intretinerea corecta a danturii.

Fasciculul concentrat de lumina laser poate indeparta foarte precis cariile, lasand mare parte din osul dintelui intact si igienizand foarte bine cavitatea creata si pregatita pentru introducerea materialului dentar definitiv. Fara a mai face teribilul zgomot al aparatului clasic folosit in trecut pentru interventiile dentare, laserul lucreaza curat si destul de silentios, fiind ameliorat simtitor stresul pacientilor si realizandu-se astfel o interventie de calitate cu daune minime pentru acestia.

Foarte convenabil, deopotriva pentru pacient cat si pentru stomatolog, este si faptul ca nu intotdeauna trebuie sa se recurga la injectiile cu anestezic sau alta forma de amortire a cavitatii bucale, laserul provocand durere doar atunci cand dintele este sensibil la apa, dar nu si in alte conditii. Multi pacienti au declarat chiar ca nu au simtit absolut nimic pe durata intregii interventii, iar acest lucru te convinge intr-adevar sa preferi aceasta noua forma de tratament dentar.

Nu oricine poate insa practica un tratament stomatologic cu laser, absolut toti stomatologii instruiti in aceasta forma de tratament trebuind sa urmeze un training special mai inainte de a-l implementa in cabinetele lor. In mana unui specialist bine rodat, laserul este deosebit de sigur si eficient, pacientii trebuind sa poarte ochelari de protectie, dar altfel nesuferind nici un fel de efecte secundare.

Probabile cea mai eficienta forma de tratament stomatologic de la ora actuala, tehnologia cu laser pregateste optim dantura pentru orice tip de interventie sau corectie si reprezinta mai mult ca sigur viitorul in stomatologie, tot mai multi pacienti incepand sa devina pe deplin constienti de avantajele utilizarii acestei tehnologii revolutionare.

Si in tara noastra, laserul este utilizat in multe cabinete stomatologice, iar tarifele practicate in anii trecuti pentru astfel de interventii au inceput sa scada, medicii reusind sa isi amortizeze intre timp costurile mari cu aparatura si alte investitii necesare. Oricine poate in prezent sa solicite astfel de interventii, singura piedica putand sa o reprezinte banii, laserul fiind sigur, inclusiv pentru pacientii suferinzi de inima sau de alte afectiuni cronice.

foto Northfoto