Termografia locala si generala este una dintre cele mai recente metode de diagosticare a bolii intr-un stadiu timpuriu, avand la baza o tehnologie pe baza de unde infrarosii prin care se pot evidentia inflamatiile din organism, dezechilibrele hormonale, fisuri si rani ale tesuturilor si multe alte probleme de sanatate care ar putea genera afectiuni mult mai grave cu timpul.
Una dintre aplicatiile imediate ale termografiei locale si generale a fost monitorizarea si diagnosticarea cancerului de sani la femei, multe paciente alegand cu incredere aceasta metoda alternativa deoarece nu este dureroasa, nu genereaza efecte secundare si poate fi si suficient de precisa daca beneficiaza de asistenta unui medic specialist bine pregatit.
Termografia locala si generala a fost din pacate preluata ca metoda de diagnosticare a bolii si de o serie de clinici particulare avide dupa bani care o exploateaza la maximum, profitand de ignoranta pacientilor si facand astfel multe deservicii pentru aceasta metoda alternativa de tratament.
Departe de a fi bine pusa la punct, termografia locala si generala se afla in continuare in atentia savantilor care incearca sa optimizeze performantele aparatelor folosite pentru diagnosticare, pentru a se garanta rezultate mai precise si de aceea nu este inca recomandat sa se practice aceasta metoda pe scara foarte larga deoarece inca lipsesc unele standarde care sa asigure cu adevarat o diagnosticare corecta, justificand astfel investitiile deloc de neglijat facute de catre pacienti.
In prezent, sedinta de diagnosticare prin termografie locala si generala se desfasoara prin pregatirea pacientului intr-o sala mai rece, unde se asteapta sa se atinga o temperatura optima a corpului dupa care se fac o serie de fotografii din pozitii diferite care vor trebui supuse analizei stiintifice pentru a se ajunge la niste concluzii pe cat posibil corecte pe baza carora sa se poata stabili apoi un diagnostic.
In functie de alternanta zonelor de caldura cu cele mai putin active termic, medicul specialist va incerca sa diagnosticheze cancerul, guta, diabetul, problemele circulatorii s.a.m.d., reusind cu siguranta sa puna rezultatele cap la cap daca este bine instruit sau ajungand la concluzii complet gresite daca nu are deloc experienta in acest domeniu nou al stiintei medicale.
Termografia locala si generala a mai fost folosita si in urma cu zeci de ani in special pentru diagnosticarea cancerului de sani, dar s-a renuntat atunci la aceasta metoda deoarece nu s-a dovedit la vremea respectiva foarte precisa.
In prezent insa revolutia tehnologica a permis si o upgradare a aparaturii utilizate in termografia locala si generala, fapt care a condus la reintroducerea acestei metode printre cele folosite frecvent de catre medicii specialisti.
Nu se poate afirma totusi ca un diagnostic facut prin termografie locala si generala va fi si unul foarte exact, dar exista sperante mari pentru viitor ca aceasta tehnica se va imbunatati de la an la an, ceea ce va face posibila folosirea sa cu mai multa eficienta decat in prezent.
Odata cu aceasta, vor scadea automat si tarifele cerute pentru o astfel de interventie, lucru imbucurator deoarece deocamdata o sedinta de termografie locala si generala depaseste posibilitatile financiare ale multor pacienti si nici nu ofera un diagnostic suficient de precis pentru a se justifica o cheltuiala atat de mare.
foto Northfoto
Adauga comentariu