Din cauze cu substrat alimentar, medical sau alte cauze multa lume are probleme cu albul perfect al danturii, unele persoane fiind de-a dreptul disperate din acest motiv intrucat activeaza in diferite sectoare ale relatiilor publice, in televiziune sau in alte domenii unde o dantura impecabila ajuta la mentinerea succesului la cote maxime.
Prea putina lume este daruita din nastere si cu o dantura sanatoasa si cu un alb placut al dintilor si de aceea se apeleaza in mod frecvent si de la varste destul de mici la tratamente stomatologice care sa mentina sanatatea danturii, dar si sa confere un alb al dintilor de invidiat. Dintre procedurile aplicate in acest sens putem aminti produsele de uz personal pentru inalbirea dintilor, terapiile cu laser, decolorarea si depigmentarea danturii, fatetele de portelan, albirea in cabinetul stomatologic cu substante active si altele.
Cauzele care pot produce pigmentarea danturii pot fi de natura alimentara, pot fi generate de tratamentele cu antibiotice, fumat, alcool sau pot fi chiar transmise si genetic. Foarte multe alimente si bauturi consumate in mod frecvent pateaza si ingalbenesc dantura, iar procesele de inalbire a dintilor isi pierd mult din eficacitate daca nu sunt insotite si de preluarea unor mai sanatoase obiceiuri alimentare.
Terapia cu laser pentru inalbirea dintilor este ultima moda lansata de stomatologia moderna si este un procedeu cosmetic non-invaziv care nu afecteaza deloc smaltul dintilor si nici lucrarile dentare aplicate in trecut. Trebuie indepartat mai intai tartrul, cu atentie, fara graba si complet, iar apoi se verifica din nou dantura pentru a se descoperi si alte particule care ar putea reduce eficienta terapiei. Se aplica apoi un gel pe baza de peroxid pe dantura si stomatologul activeaza apoi acest gel prin tehnologie laser. Intreaga procedura dureaza circa 1 ora, este destul de scumpa, dar nu mai sunt apoi necesare alte vizite, iar efectele sunt dintre cele mai bune.
Cei care nu isi pot permite terapia cu laser pot apela si la produsele de inalbire a dintilor care se administreaza fie la cabinetul stomatologic, fie acasa dintre care amintim pastele de dinti pentru inalbirea dintilor, procedeul de inalbire temporara (pictarea dintilor), utilizarea agentilor de inalbire in sedinte repetate la cabinet, aplicari zilnice cu benzi stomatologice tratate cu substante active si altele.
Toti pacientii care apeleaza la tratamentele si produsele de inalbire a dintilor trebuie sa evite bauturile care pateaza dantura precum cola, cafeaua, ceaiul, vinul, sa reduca consumul de tutun si sa apeleze la metode alternative de tratament in locul antibioticelor. Orice afectiune suplimentara a danturii trebuie tratata de urgenta, iar periajul de seara si dintre mese este obligatoriu.
Adauga comentariu