Diete Sanatate

Taratele de ovaz te mentin supla, sanatoasa si tanara

Fulgii de ovaz sunt deja binecunoscuti pentru beneficiile pe care le pot aduce sanatatii noastre si de asemenea pentru importanta lor la dieta de slabit, dar mai putine se stiu despre taratele de ovaz, foarte bogate in fibre alimentare si nutrimente valoroase, si care in ce priveste beneficiile pentru sanatate si pierderea kilogramelor suplimentare sunt net superioare mai gustosilor fulgi de ovaz.
 
Beta-glucanul din taratele de ovaz, prezent si in fulgii de ovaz, dar in cantitati reduse, este doar una dintre substantele necesare organismului uman pentru o nutritie sanatoasa, care are si un rol bun in prevenirea unor afectiuni precum boala lui Chron, scaderea colesterolului rau, ameliorarea obosTaratele de ovaz te mentin supla, sanatoasa si tanaraelii cronice sau ca adjuvant de exceptie pentru tratarea diabetului si combaterea alergiilor diverse.
 
Alaturi de beta-glucan, taratele de ovaz contin fibre alimentare din belsug, dar si proteine de calitate, calciu, fier, tiamina, fosfor, riboflavina, magneziu, zinc, toate acestea avand si proprietati antioxidante si protejand organismul uman de efectul radiatiilor solare si o sumedenie de boli grave, cancerul inclusiv. Suplimentar, taratele de ovaz contin doar jumatate din caloriile prezente in fulgii de ovaz si de aceea sunt calduros recomandate la dietele de slabit unde vor ajuta la potolirea foamei in timp record.
 
I cazul dietei de slabit, taratele de ovaz nu ar trebui combinate cu alte cereale ci consumate exclusiv la masa, conform studiilor stiintifice facute de-a lungul anilor in acest mod fiind ajustata mai bine absorbtia hranei in intestinul subtire si fiind de asemenea modificat si metabolismul pentru arderea mai rapida a caloriilor si pierderi sanatoase in greutate.
 
La o dieta obisnuita sau la o dieta de slabit, puteti combina taratele de ovaz in cele mai variate preparate culinare, dintre acestea cele mai recomandate fiind:
 
– tarate de ovaz fierte in lapte degresat sau de-a dreptul in apa si consumate ca atare
– tarate de ovaz amestecate in iaurt, branzeturi moi sau sucuri/salate de fructe
– tarate de ovaz adaugate la prepararea omletelor favorite
– preparate din carne usoara de pasare si peste tavalite in tarate de ovaz
– salata de vinete sau alte salate preferate cu 1-2 linguri de tarate de ovaz
– preparate din carne tocata, parjolute sau snitele pot fi si acestea imbogatite cu tarate de ovaz in loc de firimituri de paine
– tot felul de tocanite, supe si ciorbe de asemenea pot fi gatite si cu ceva tarate de ovaz
– chiar si dulciurile precum clatitele sau alte preparate din aluat pot fi delicioase si satioase daca se folosesc taratele de ovaz in locul fainii obisnuite de grau.
 
A nu se uita, taratele de ovaz se consuma de preferat la masa fara a se combina cu alte cereale, in mod special cu grau si faina de grau, iar daca doriti sa slabiti atunci gatiti sanatos zi de zi si apelati intre mesele principale la gustari pe baza de tarate de ovaz care reduc apetitul  si permit consumarea de portii mai mici la fiecare masa.
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu