Sanatate Sfaturi si sugestii

Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”

Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”Asociația M.A.M.E. lansează proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de sân din România suport, informare, consiliere medicală, consiliere psihologică şi consultanţă juridică.

Începând de astăzi, femeile din toată țara vor putea accesa www.planetaroz.ro, platforma online dedicată proiectului, un spațiu virtual de informare și interacțiune între femei și medici, pe de o parte, și paciente și psihoterapeuți, pe de altă parte.

Depistarea precoce a cancerului de sân este foarte importantă. Conform Societății Americane de Cancer, supraviețuirea la 5 ani în stadiile 0 și I este de 100%, în stadiul II de 93%, în stadiul III de 72%, iar în stadiul IV de 22%. De aceea, ne bucurăm că acest proiect încurajează femeile, pe cât posibil, să se prezinte la examenele clinice la medicul de familie și, ulterior, la medicul specialist”, a declarat dr. Cornelia Nițipir, medic primar oncologie medicală, Spitalul Universitar de Urgență Elias în cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului. Aceasta a mai precizat că printre avantajele diagnosticării precoce a cancerului de sân se numără faptul că se optează pentru terapii conservatoare, ce afectează mai puțin calitatea vieții, nu este nevoie întotdeauna de chimioterapie, iar tratamentul este mai puțin costisitor pentru societate.

Platforma online facilitează interacțiunea cu medicii

PlanetaRoz.ro informează femeile despre tot ceea ce înseamnă prevenția, diagnosticul, simptomele și tratamentul cancerului de sân. Mai mult decât atât, ele pot intra în contact cu medicii colaboratori ai proiectului, specialiști de renume din domeniul oncologiei și alte domenii complementare prin intermediul interviurilor realizate în colaborare cu aceștia. De asemenea, accesând modulul de CHAT implementat pe platformă, vor putea discuta în timp real cu consilierii Asociaţiei M.A.M.E. care vor prelua întrebările lor, le vor transmite către medici şi vor reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.

Maria Culescu, președintele Asociației M.A.M.E. și inițiatoare a proiectului “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânuluia declarat în cadrul evenimentului de lansare motivația care a stat la baza demarării acestui proiect: “Sunt un fost bolnav de cancer şi știu cât de șocant este momentul diagnosticării, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre noi trăim cu iluzia că nouă nu ni se poate întâmpla. Nu știi unde să mergi și cui să te adresezi, astfel încât să te ajuți, să devii din nou sănătos. Platforma online are tocmai această calitate, de a orienta și de a consilia femeile către medicul potrivit, către analizele necesare, către calea spre vindecare. Femeile pot solicita aici orice informație, iar medicii le vor răspunde, prin intermediul consilierilor asociației.

În cadrul proiectului, femeile pot beneficia de terapie psihooncologică gratuită

În cadrul unor studii de specialitate este amintit faptul că pierderea unui sân echivalează cu pierderea unei rude de gradul I din punctul de vedere al impactului psihologic. Acest lucru modifică dispoziția psihică și poate determina apariția depresiei, afectând semnificativ calitatea vieții”, a declarat dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, Clinica Zetta din București. În completarea sa, psihoterapeutul Sabina Strugariu, membru al Asociației Române de Psihooncologie, a declarat că “diagnosticul și tratamentul cancerului de sân aduc foarte multe schimbări de ordin fizic, psihic, comportamental și chiar profesional. Consilierea psihologică a acestor femei este foarte importantă deoarece le poate îmbunătăți calitatea vieții și le poate spori aderența la tratament.

În acest sens, Asociația M.A.M.E., prin proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”, oferă ședințe de psihoterapie gratuită, individuale și de grup, atât online, prin intermediul platformei PlanetaRoz.ro, cât și frontal, la sediul asociației.

Medici de referință, colaboratori ai proiectului

Demersul Asociației M.A.M.E. este sprijinit de medici de renume din domeniul cancerului de sân şi de specialişti din alte domenii complementare. Lista completă a acestora poate fi vizualizată pe www.planetaroz.ro.

Conferința de presă pentru lansarea proiectului a avut loc în data de 11 iunie 2014 şi face parte dintr-un șir de evenimente dedicate informării cu privire la cancerul de sân ce vor avea loc pe durata derulării proiectului.

Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului este un proiect inițiat de Asociația M.A.M.E. în parteneriat cu AVON România și ING Asigurări de Viață.


 

*Asociaţia M.A.M.E. este o organizaţie nonprofit înfiinţată în aprilie 2009 de Maria Culescu, fost bolnav de cancer. Scopul asociaţiei este acela de a veni în sprijinul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave din România, în special copii. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de Asociaţia M.A.M.E. şi la rezultatele obţinute de-a lungul timpului, vă rugăm accesaţi: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME


**AVON Cosmetics România este lider pe piaţa cosmeticelor din România începând cu anul 2002, păstrându-şi această poziţie de atunci şi până în prezent. De peste 12 ani, Avon Cosmetics România prin Campania pentru Sănătatea Sânilor și Campania Respectului luptă împotriva cancerului la sân și a violenței domestice prin finanțarea programelor destinate informării și educării femeilor din România și achiziționarea de echipamente medicale pentru a asigura îngrijire de calitate pentru pacienții diagnosticati cu cancer la sân. În tot acest timp, compania a donat 2,7 milioane de dolari, iar 8 centre oncologice au fost dotate cu echipament medical de ultimă generație.  
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi website-urile campaniilor CSR AVON:
www.avoncampaniisociale.ro.

***ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă. Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte ca direcţii prioritare educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “Şanse la viaţă”. În perioada 2011-2013, ING Asigurări de Viaţă a dezvoltat nouă proiecte de amploare şi o serie de proiecte adiacente în domeniul responsabilităţii sociale, printr-o investiţie totală de peste 3 milioane RON, aferentă programelor derulate.

 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu