Retete dietetice Sanatate

Supe dietetice: Supa de mazare

Te
invit la o degustare inedita pe care nu o poti savura
decât în aceasta perioada a anului. Usor de
preparat, la îndemâna oricui, supa de mazare
îti va purta papilele gustative pe culmile placerii
gustului.

Pentru a o prepara ai nevoie de: cartofi noi, morcov nou,
mazare proaspata, paste fainoase, ceapa verde, marar,
concentrat supa, o lingura unt, smântâna,
un ou.

Curata si spala toate legumele si zarzavaturile. Topeste
o lingura de unt într-o oala si caleste acolo ceapa
si morcovul pâna devine ceapa translucida. Adauga
cartofii si mazarea si pune apa cât sa le acoperi.
Lasa-le sa fiarba. Când sunt aproape gata adauga
pastele amestecând ca sa nu se prinda de fundul
oalei. Arunca si cubul de concentrat de supa. Pregateste
un amestec din ou si câteva linguri de smântâna
(vei pune smântâna în functie de cât
de consistenta vrei sa fie supa) si adauga-l si pe el
în supa amestecând usor pentru a reda o consistenta
omogena. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si la final
da un plus de culoare cu o ploaie de marar.

Este o mâncare savuroasa si foarte consistenta,
suficienta pentru a-ti asigura masa de prânz. Încearca
si tu! Sunt sigura ca te va încânta. Pofta
buna!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu