Sanatate Sfaturi si sugestii

Strugurii – miracole in forma de ciorchine

DISABLE_WORD_ADS=1;

StruguriiNu
am crezut niciodata ca strugurii pot avea atât
de multe calitati pâna de curând când
mama mea a început sa îmi spuna de fiecare
data când vorbim la telefon sa manânc struguri.
Stie ca lucrez foarte mult în fata calculatorului
si a auzit ea ca este bine ca cei care depun mult efort
intelectual sa consume cât mai multi struguri.
Asa o fi, am zis eu, pentru ca mama stie mereu mai bine.
Îmi plac strugurii oricum asa ca, de ce nu, am
zis. Si de ce sa nu ma informez mai bine despre asta
si sa te conving si pe tine sa profiti de beneficiile
pe care ti le pot aduce aceste fructe?

Strugurii contin 73% apa si 23% monozaharide, celuloza,
pectina, acid tartric si materii minerale iar 4% vitamine
(complexul B, C, A, PP, K) si potasiu, fosfor, magneziu,
fier, calciu si siliciu. Cred ca as putea încheia
articolul aici, pentru ca ceva ce contine atâtea
lucruri nu poate sa nu fie un aliment ideal pentru organism.
Voi continua totusi si îti voi spune ca strugurii
sunt recomandati în tratarea unor boli precum reumatismul,
guta, bolile de piele, etc si poate constitui un excelent
produs cosmetic. Cura cu struguri este minunata pentru
persoanele care doresc sa scape de kilogramele în
plus.

Consumul de struguri are nenumarate avantaje si tin neaparat
sa îti enumar câteva:
– stimuleaza digestia si ajuta la eliminarea toxinelor;
– determina îmbunatatirea functiilor hepatice si
renale;
– asigura o buna hidratare si un aport optim de vitamine
în corp;
– conduce la scaderea tensiunii arteriale;
– amelioreaza simptomele unor boli precum: reumatismul,
guta si artroza;
– combate anemia;
– detoxifica organismul;
– diminueaza aciditatea urinara;
– are efecte benefice în caz de: malnutritie, osteoporoza,
boli renale si hepatice, arterioscletoza, constipatie;
– întareste sistemul imunitar.

Pentru ca strugurii sa „îsi faca efectul”
pe deplin se recomanda consumul acestora cu tot cu pielita
si cu tot cu sâmburi daca se poate. Strugurii trebuie
mestecati îndelung si trebuie consumati de preferinta
cu o ora înainte de masa.

Consumul de struguri este interzis în cazul unor
afectiuni cum ar fi: diabetul, problemele renale grave,
hipertensiune accentuata, retentie de apa în tesuturi,
colita de fermentatie, diareea cronica.
Daca nu suferi de nici una din bolile enuntate mai sus
te invit sa îti achizitionezi struguri proaspeti
sa îi speli foarte bine, ciorchine cu ciorchine,
si sa faci o obisnuinta din a-i consuma.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu