Sanatate Sfaturi si sugestii

Stresul imbatraneste prematur creierul si afecteaza activitatea la nivel cerebral!

Stresul imbatraneste prematur creierul si afecteaza activitatea la nivel cerebral!Desi se cam cunostea acest lucru de mai multa vreme, noi dovezi stiintifice vin sa arate faptul ca stresul accelereaza imbatranirea prematura a celulelor nervoase ale creierului la femei, cele mai multe dintre reprezententale sexului frumos riscand sa traiasca un declin vizibil al activitatii lor la nivel cerebral atunci cand sunt supuse zilnic unor doze ridicate de stres.
Alaturi de stres, exista si alti factori de risc care pot afecta activitatea creierului feminin, imbatranindu-l prematur, aici alimentatia proasta si lipsa de miscare ocupand locuri fruntase, motiv pentru care femeile de toate varstele sunt mereu sfatuite nu doar sa reduca stresul, dar sa si adopte un stil de viata mai sanatos si o alimentatie mai echilibrata, plina de nutrimentele de care are nevoie zi de zi organismul lor.

Imbatranirea prematura a celulelor creierului poate fi depistata relativ simplu, prin teste de laborator si/sau tomograf, atunci cand se descopera din timp acest lucru putand fi prescris si un tratament medicamentos, dar mai important fiind recomandata si schimbarea radicala a stilului de viata, cu adoptarea masurilor utile mai sus amintite. Miscarea fizica este esentiala pentru incetinirea acestui proces de imbatrinire prematura, cu cat mai activ fiind fluxul sangvin si aportul suplimentar de oxigen catre creier cu atat mai bine stand lucrurile pentru sanatatea femeii in general.

Exercitiile practicate in aer liber, plimbarile lungi de placere, meditatia, yoga, un sport favorit practicat cu moderatie si regulat etc. sunt foarte benefice pentru prevenirea imbatranirii celulelor creierului vostru, astfel cerebelul primind zilnic un aport suplimentar de oxigen, foarte util pentru sanatatea sa si optimizarea tuturor proceselor care se petrec in creierul vostru.

Din punct de vedere alimentar, alimentele care pot stimula inspre bine activitatea creierului feminin sunt in principal cele bogate in antioxidanti, vitamine din gama B, magneziu si acizi grasi nesaturati tip omega-3, astfel carnea de peste, carnea saraca in grasimi, legumele boabe, verdeturile, legumele si fructele proaspete, semintele, fructele nucifere, avocado, fulgii de ovaz integral, cacao bio neindulcita, taratele de grau, ciocolata neagra fara zahar etc. vor ajuta simtitor la o activitate imbunatatita a creierului vostru.

De evitat, alaturi de stres si lipsa de miscare fizica, vor fi si factorii de poluare, dar si alcoolul, tutunul, alimentele procesate pline de aditivi suspecti si orice alt produs care contine toxine, toxinele incetinind inutil metabolismul si furand astfel din resursele care pot fi alocate pentru regenerarea si intretinerea celulelor creierului si a altor celule si procese vitale ale organismului vostru.

Nu in ultimul rand, pentru o prevenire corecta a imbatranirii premature a creierului vostru, este calduros recomandat sa practicati un stil de viata activ, unde creierul sa fie solicitat zi de zi cu probleme de tot felul, de tip practic sau teoretic, astfel voi stimuland inspre bine activitatea voastra la nivel cerebral si folosindu-va cu folos mintea pentru rezolvarea cu succes a tuturor problemelor de care va loviti in fiecare zi.

Comparabil cu barbatii, femeile sunt statistic mai afectate de stres si, implicit, mai susceptibile la o imbatranire prematura a creierului lor, fiind de aceea esential sa se ia la timp toate masurile necesare pentru evitarea acestei evolutii negative a sanatatii voastre, toate sfaturile amintite mai sus putand sa va fie de bun folos alaturi de alte recomandari ale medicului specialist care, cu putin noroc, va reusi sa depisteze si acest risc potential la dumneavoastra cu ocazia controalelor periodice pe care le veti face macar de 2 ori in fiecare an.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu