Pana nu demult folosite aproape exclusiv in industrie si medicina, semintele de in au inceput sa fie disponibile si pentru consumul alimentar, data fiind importanta lor din punct de vedere nutritional.
Semintele de in sunt o sursa buna de fibre alimentare, acizi grasi omega-3 si omega-6 precum si anumiti compusi fitochimici, care ajuta simtitor la scaderea colesterolului si pot ajuta si in curele de detoxifiere daca se respecta un program strict de servire a meselor zilnice.
Uleiul din seminte de in are si acesta aceleasi proprietati nutritive insa semintele de in sunt mai recomandate pentru consum, fiind si mai simplu de introdus in mancare, sub forma de condimente alimentare sau ca ingredient in salate, sosuri etc.
Sub forma de condiment alimentar, semintele de in pot fi pastrate si macinate, putand fi tinute astfel, intr-un container sigilat, timp de mai multe luni, fara nici o problema. Trebuie totusi retinut faptul ca semintele de in sunt bogate in grasimi si ca se recomanda un consum zilnic de pana la o lingurita rasa de seminte si nu mai mult deoarece exista riscul ingrasarii, mai ales daca la masa se servesc feluri de mancare pline de c…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu