Sanatate Sfaturi si sugestii

Sanatatea inimii depinde de aportul de sare si potasiu la dieta

Sanatatea inimii depinde de aportul de sare si potasiu la dieta
Sarea este unul dintre putinele ingrediente culinare care nu lipseste aproape niciodata de la prepararea unei mancari gustoase si de aceea riscul de a se face excese din acest punct de vedere va fi intotdeauna mare.

In zilele noastre foarte putine persoane sunt preocupate de masurarea exacta a cantitatilor de sare introduse la gatit desi studiile stiintifice au aratat cat de riscant este consumul ridicat de sare pentru sanatatea noastra.

Se stie astfel ca un aport de sare mai mare de 5000 miligrame pe zi va conduce in timp mai lung sau mai scurt la unele probleme de sanatate, dar foarte putina lume reuseste sa se mentina intr-adevar la aceasta doza zilnica, unii depasind cu mult cantitatea optima de sare recomandata pentru consum.

Partea foarte buna in ce priveste consumul de sare este ca cei bolnavi deja de inima sau de alte afectiuni ale sistemului circulator vor cunoaste o imbunatatire imediata a starii de sanatate daca vor reduce treptat aportul zilnic de sare la niste valori minime.

Partea proasta este ca tot mai multe complicatii ale bolilor de inima si multe alte boli sunt direct legate de aportul marit de sare la dieta, lucru paradoxal date fiind atentionarile repetate emise de medici sau persoane autorizate pe toate canalele de media din intreaga lume. Este dovedit faptul ca reducerea consumului de sare la dieta scade tensiunea arteriala si reduce simptome…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu