Visez
de mult timp sa fac o excursie în Grecia si o voi
face probabil la un moment dat. Pe lânga avantajul
de a avea o tara superba mai au si talente artistice deosebite
mai ales în materie de muzica si mai sunt si maestri
bucatari desavârsiti.
Cu siguranta ai auzit de tzatziki, mai ales ca, mai nou,
se gaseste si în supermarketuri. Dar de ce sa îl
cumperi când este atât de usor de preparat?
Iata de ce ai nevoie: o jumatate de castraveti proaspeti,
3 cutii de iaurt de 500 de grame, 50 de grame de nuci,
usturoi, marar, sare, ulei.
Prepararea nu dureaza mai mult de 20 de minute. Curata
castravetii de coaja, taie-i în cubulete marunte
si lasa-i sa elimine apa din ei. Scurge iaurtul pe un
tifon. Taie marunt nucile si mararul, piseaza usturoiul.
Amesteca ingredientele având grija sa adaugi castravetii
fara excesul de apa si asezoneaza cu sare dupa gust si
putin ulei.
Pentru o savoare si mai intensa poti adauga un praf de
oregano maruntit. Laa amestecul sa se odihneasca timp
de o ora-doua. Îl poti folosi ca sos la cartofi
natur, sau alaturi de carne la gratar, dupa cum îl
poti consuma la fel de bine simplu cu o felie de pâine
prajita.
Iata o minunatie culinara usor de realizat si extrem de
savuroasa. Sper ca la un moment dat sa ajung sa o degust
preparata în Grecia dupa reteta originala si sa
descopar adevaratul gust al acestui sos minunat. Ti-l
recomand în zilele caniculare pentru senzatia de
racoare pe care o confera. Nu ti-l recomand decât
daca nu ai vreo întâlnire sau ceva pentru
ca e greu sa scapi de izul de usturoi. Pofta buna! |
Adauga comentariu