In farmacii exista de multa vreme o serie de produse utile pentru combaterea efectelor neplacute ale intoxicatiei cu alcool, mare parte dintre aceste produse farmaceutice fiind de bun folos pentru a ne ajuta sa ne revenim pe deplin dupa o betie de pomina care ne cauzeaza dureri de cap si o stare generala de disconfort, tinandu-ne astfel la pat chiar si pentru o zi intreaga.
Alaturi de aceste produse farmaceutice, putem recurge, in special in perioadele cand se consuma alcool mai des si in cantitati mai mari, si la alte remedii anti-mahmureala care vor pot fi inca si mai eficiente pe termen scurt decat medicamentele obisnuite (ex. 1-2 aspirine, suplimente de vitamine, protectoare hepatice etc.) punandu-ne rapid pe picioare si permitandu-ne sa ne desfasuram activitatile zilnice in ritmul lor obisnuit.
Medicii ne recomanda astfel sa mancam bine, dar si sa bem 1-2 pahare de lapte degresat mai inainte de a incepe sa consumam alcool, alcoolul actionand ca o toxina asupra organismului uman, iar laptele putand ameliora simptomele specifice ale intoxicatiei cu alcool. Consumul regulat de apa plata pe durata petrecerilor unde se consuma alcool din abundenta este de asemenea o modalitate foarte ieftina si eficienta de protectie impotriva intoxicatiei cu alcool.
Daca uitam totusi sa adoptam astfel de bune masuri protective mai inainte de a consuma alcool, putem ulterior apela la alte remedii anti-mahmureala cu efect mai mult sau mai putin garantat care de asemenea ne vor ajuta sa ne simtim ceva mai bine si sa ne ridicam mai repede din patul unde icnim din greu, regretand excesele din seara anterioara.
Un mic-dejun unde sa se serveasca lapte, miere de albine, paine prajita si, optional, niste oua prajite se aude ca ar functiona de minune pentru combaterea efectelor mahmurelii, mierea de albine avand un rol decisiv pentru restabilirea proceselor normale din organism si eliminarea toxinelor lasate de consumul marit de alcool. Laptele degresat, dar nu incalzit, ci consumat la temperatura camerei de asemenea ajuta la o detoxifiere corecta, hidratand in acelasi timp organismul mult mai eficient decat prin consumul de apa plata.
Separat de lapte si mierea de albine, alte alimente despre care se crede ca ar ajuta simtitor la eliminarea efectelor intoxicatiei cu alcool sunt si bananele (aduc un aport binevenit de potasiu in organism), citricele (lamai, portocale, grapefruit – cu rol in detoxifierea organismului), sucul de rosii (ajuta organismul sa proceseze mai usor alcoolul) si, mai nou, ni se propune noua, romanilor, sa apelam si la o portie sanatoasa de sparanghel (care ajuta la metabolizarea accelerata a alcoolului) sau, alternativ, la o bautura calda din radacina de ghimbir si miere de albine (ghimbirul sa fie bine curatat de coaja si taiat in felii ceva mai subtiri).
Nu in ultimul rand, supele simple si calde precum si celebra ciorba de burta au un rol bun in rehidratarea organismului si eliminarea efectelor intoxicatiei cu alcool, nu toate lumea putand tolera aceste alimente, dar existand si multe persoane care au testat cu succes si aceste remedii dupa o petrecere pe cinste unde au consumat alcool din abundenta.
Adauga comentariu