Diete Sanatate

Activează-ți starea de bine cu Activia!

Activează-ți starea de bine cu Activia!Studiu recent: Consumul de iaurt probiotic te ajută să fii mai fericită

Soarele se ascunde printre nori de câteva zile și odată cu el a dispărut și zâmbetul tău? Ai o perioadă aglomerată la birou, iar tonusul tău este la cote minime? Ai nevoie de o soluție la îndemână pentru o porție de bună dispoziție? Nimic mai simplu. Mănâncă în fiecare zi iaurt probiotic din gama Activia și activează-ți starea de bine!

Studii recente arată că – dincolo de beneficiile sale binecunoscute: menținerea sănătății digestive, scăderea riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, facilitarea scăderii în greutate* – iaurtul probiotic ne poate îmbunătăți… starea emoțională**.

Uimitoarea descoperire a fost făcută de cercetătorii de la Centrul de Medicină Integrală (UCLA) din Los Angeles. Concluziile studiului arată că, prin consumul zilnic de iaurt probiotic și îmbunătățirea calității florei intestinale, ne putem simți mai bine nu doar fizic, dar și emoțional, putem să fim mai fericite, mai vesele, pozitive. La femeile participante la studiu, care au consumat iaurt probiotic (Activia) timp de 4 săptămâni, s-a constatat o îmbunătățire a activității cerebrale în sensul în care acestea au fost mai puțin influențate de stimulii emoționali negativi.

Explicația acestei descoperiri stă în comunicarea dintre creier și sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman. Pe scurt, intestinul nostru conţine circa 100 de milioane de neuroni (mai mulţi decat în măduva spinării ori sistemul nervos periferic), prin intermediul cărora transmite informație către creier și produce 95% din cantitatea de serotonină – popular numită hormonul fericirii. De aceea, un simplu obicei sănătos – consumul de iaurt probiotic – este benefic pentru starea noastră de bine, atât la nivel fizic cât și emoțional.

Pentru a te convinge de bunătatea Activia, cel mai consumat iaurt probiotic din lume*** și din România îți lansează o nouă provocare: adoptă obiceiuri alimentare și de viaţă sănătoase, consumă Activia zilnic, timp de 14 zile, iar, dacă nu ești mulțumită, Danone îți returnează contravaloarea iaurturilor.

Campania „Provocarea Activia. Mulțumită sau banii inapoi” se derulează între 15 ianuarie și 15 martie 2015. În această perioadă, Activia își propune să continue să te ajute să ai o stare permanentă de bine, susținută de un stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, mișcare și gândire pozitivă.

Astfel, pe platforma www.activia.ro, poți găsi o mulțime de informații interesante precum: sfaturi zilnice pentru o alimentație sănătoasă, articole explicative, numărul femeilor din România care suferă de tulburări digestive, recomandări de la medici renumiți dar și de la consumatoare Activia. În plus, Activia pune la dispoziție, pe site și pagina de Facebook, o serie de concursuri cu premii, dar și o aplicație interactivă. Prin intermediul acesteia, poți afla, în funcție de stilul tău de viață și obiceiurile alimentare, ce tip de femeie Activia ești: echilibrată, efervescentă sau pragmatică.

Iaurtul probiotic Activia se diferențiază prin prezența în conținutul său a fermentului Bifidus Actiregularis, care a fost selectat în urmă cu aproximativ 30 de ani dintr-un produs lactat tradiţional şi care este utilizat exclusiv de Danone. Numeroasele studii clinice au demonstrat în mod repetat că bacteriile Bifidus Actiregularis reușesc să traverseze bariera gastrică acidă și ajung vii în flora intestinală, în cantități mari. Fiecare pahar de Activia conține mai mult de 4 miliarde de fermenți Bifidus Actiregularis, în plus față de fermenții obișnuiți din iaurt. Toți acești fermenți activi din iaurt contribuie la menținerea sau refacerea florei intestinale, al cărei echilibru este extrem de important pentru sănătatea organismului nostru.

În plus, în urma unei evaluări nutriționale complexe a tuturor iaurturilor din gama Activia, Societatea de Nutriție din România recomandă consumul zilnic de iaurt probiotic Activia, ca parte a unei alimentaţii echilibrate.

Aliment esențial, cu o mulțime de nutrienți importanți pentru sănătate, cum ar fi: proteine, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii, iaurtul Activia se poate integra foarte ușor în alimentația ta zilnică, la orice masă. Îl poți consuma dimineața, la micul dejun, asociat cu cereale, sau peste zi, ca gustare între mese, iar seara, iaurtul simplu poate completa o cină ușoară pe gustul tău. Totodată, iaurtul cu fructe este un desert ușor, cu aproximativ un sfert din aportul caloric al unei prăjituri.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu