Diete Sanatate

Regimul Oshawa, dieta cu cereale

DISABLE_WORD_ADS=1;

Dieta cu cerealeRegimul
Oshawa este cel mai sever din câte am întâlnit
vreodata. Dieta a fost propusa de catre doctorul George
Oshawa, fondatorul macrobioticii si este una extrema
care considera ca singurele alimente sanatoase sunt
cerealele. Consider ca are mari sanse de a fi încercata
tocmai pentru ca este atât de severa, dar si pentru
ca promite pierderea a 7kg în 10 zile. Important
este acum daca îti permite sanatatea si ritmul
de viata sa recurgi la o astfel de solutie extrema.

Conform principiilor dietei Oshawa, trebuie sa mâncam
doar alimente care se afla în echilibru cu mediul
înconjurator, avem voie sa consumam alimente preparate
la foc exclusiv în anotimpul rece, majoritatea produselor
trebuie folosite în forma naturala, iar 70-90% din
hrana sa fie compusa din cereale.

În urma unui astfel de regim rezulta o detoxifiere
profunda a organismului eliberând traseele energetice
din corp, o îmbunatatire a digestiei, o curatare
deosebita a tenului.
Dieta se tine timp de 10 zile si poate fi reluata dupa
o pauza de 3-5 zile. În perioada de „post”
va trebui sa consumi: orez, grâu, mei, hrisca fierte,
macinate, sub forma de terci (ca mamaliga) sau turtite.
Nu ai voie sa asezonezi decât cu sare. Nu vei bea
altceva în afara de apa plata sau de izvor.

Daca vrei sa recurgi la aceasta dieta îti oferim
câteva moduri de preparare a cerealelor amintite
anterior:
– turtite de grâu: 500g grâu, 1 lingurita
de sare grunjoasa si 150ml apa. Grâul se macina
fin si se amesteca împreuna cu apa si sarea. Coca
obtinuta se lasa sa se înmoaie timp de o jumatate
de ora dupa care se modeleaza turtitele si se coc într-o
tigaie fara ulei la foc mic;
– placinta de grâu cu orez fiert: 500g faina de
grâu integrala, 200g orez, 1 lingurita de sare
grunjoasa. Din faina de grâu si apa calduta se
obtine un aluat. În timp ce framânti, fierbe
orezul cu putina sare. Întinde coca pentru a obtine
o foaie mai grosuta. Pune orezul la mijloc si ruleaza
foaia ca un rulou. Pune-l într-o tava tapetata
cu faina integrala si coace-l la foc iute timp de 10-20
de minute.
– Pilaf, adica orez fiert cu putina sare;
– grâu copt: graul se spala si se asaza într-o
tigaie de teflon sau de fonta, presarând deasupra
putina sare si adaugând apa cât sa-l acopere.
Se gateste la foc iute pâna se evapora apa iar
grâul se schimba la culoare. Va trebui sa amesteci
în continuu.
– supa de orez cu galuste de grâu: folosind faina
de grâu integral, sare si apa se prepara o coca
moale din care se modeleaza galustele mici care se pun
în apa clocotita. Dupa ce au fiert se adauga orez
sau faina de orez.
– terci de grâu si orez: pe baza principiilor
de preparare a mamaligutei, pune apa la fiert cu putina
sare, când apa clocoteste adauga în ploaie
faina de grâu integral si faina de orez. Fierbe
amestecul timp de 20-30 de minute.

Mai mai ca-ti lasa gura apa când citesti astfel
de retete. Consider totusi ca daca vrei într-adevar
sa pierzi mai multe kilograme care îti umbresc fericirea
merita sa faci acest sacrificiu, mai ales ca nu ai de
suferit decât 10 zile. Ai grija însa ca nu
cumva dupa acest interval atât de restrictiv sa
te refugiezi în prima cofetarie si sa o lasi fara
marfa.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu