Sanatate Sfaturi si sugestii

Bifidobacteriile si beneficiile iaurtului

DISABLE_WORD_ADS=1;

Beneficiile iaurtuluiVedem
destul de des la televizor reclame care încurajeaza
consumul de iaurt iar sora mea cumpara frecvent astfel
de lactate si mai mai ca ma obliga sa le manânc.
Eu nu ma dau în vânt dupa ele, dar ea insista
spunându-mi ca sunt foarte sanatoase. Si are dreptate.
Iaurturile sunt recomandate datorita continutului lor
în bifidobacterii, principalele responsabile de
buna functionare a intestinelor (si daca intestinele
îsi fac datoria ne simtim bine, nu ne balonam
si nu ne îngrasam).

Bifidobacteriile se gasesc în mod natural în
organismul nostru alcatuind flora intestinala si participând
la sinteza vitaminelor B si K. Rolul lor este de a împiedica
formarea de colonii de bacterii daunatoare care pot favoriza
aparitia unor boli precum sindromul colonului iritabil
sau boala Crohn.

Cantitatea de bifidobacterii din tubul digestiv se diminueaza
de-a lungul vietii din cauza tratamentelor cu antibiotice
sau a consumului de alcool. De aceea trebuie sa ne sustinem
organismul prin includerea în alimentatia zilnica
a iaurturilor naturale sau a kefirului.

Aceste alimente sunt cu precadere recomandate pentru persoanele
sedentare sau cele care nu manânca în mod
regulat si echilibrat. Cele mai indicate sunt combinatiile
de iaurt cu cereale, legume si fructe.
Bifidobacteriile au un rol important în ameliorarea
tranzitului intestinal, combaterea constipatiei si a balonarii,
prevenirea aparitiei cancerului colorectal.

Asadar, reclamele de la televizor nu exagereaza avantajele
consumului de iaurt pentru a-si vinde produsul ci, de
aceasta data, chiar sunt justificate de importanta deosebita
pe care o au bifidobacteriile în buna functionare
a organismului nostru si în îmbunatatirea
calitatii vietii prin anularea unei situatii cauzatoare
de stres. Consuma iaurt ca sa te simti usoara ca un fulg,
sanatoasa si plina de energie.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu