Diete Sanatate

Putem introduce spirulina in dieta zilnica?

Putem introduce spirulina in dieta zilnica?
Spirulina este una dintre cele mai recomandate surse de proteine non-animale din intreaga lume, dar acest lucru este valabil mai ales cand poate fi consumata natural si nu sub forma de pastile sau capsule tip supliment alimentar. De fapt, cantitatile de spirulina prescrise de catre suplimentele alimentare au mai putin un rol in completarea necesarului de proteine si mai mult ajuta la inhibarea senzatiei de foame, lucru dorit de catre cei care practica o dieta de slabit.

Unele popoare ale lumii vechi, precum aztecii sau africanii, consumau acest aliment in special pentru aportul sau bun de proteine, dar pentru noi, ceilalti, spirulina nu a devenit cunoscuta decat foarte recent, dupa al doilea razboi mondial, cand a si inceput sa fie cultivata pe scara mai larga. Este o planta putin pretentioasa si poate fi cultivata cu usurinta, crescand si in stare naturala, fara cea mai mica interventie a omului.

Ca aliment pentru consum, anumite specii nutritive de spirulina ar putea fi comercializate si in Romania, dar productia ar trebui sa fie strict supravegheata de catre autoritati pentru a nu se introduce nici un aditiv sau ingredient suplimentar in compozitia ei finala. Din pacate insa, in ciuda reactiilor favorabile ale lumii stiintifice, inca nu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu