Sanatate Sfaturi si sugestii

Protejati-va sanatatea pe durata escapadelor voastre turistice

Protejati-va sanatatea pe durata escapadelor voastre turisticeAtunci cand ne facem planuri pentru a calatori o vreme mai indelungata dincolo de zidurile locului unde ne desfasuram existenta este intotdeauna o idee buna sa ne luam din timp si unele masuri de precautie pentru protejarea sanatatii de tot felul de afectiuni pe care le-am putea contracta pe durata vacantelor noastre, in acest sens specialistii recomandandu-ne calduros sa:
 
1. Ne procuram filtre portabile de apa pentru a avea mereu acces la apa de calitate.
 
2. Sa ne pregatim din vreme trusa completa cu obiecte de igiena personala, ata dentara inclusiv.
 
3. Sa avem mereu alaturi in calatoriile noastre o trusa de prim-ajutor cu unele medicamente de maxima necesitate si, eventual, suplimente de vitamine si minerale care stim ca ne fac bine.
 
4. Sa urmam o cura alimentara de stimulare a sistemului imunitar cu minimum o saptamana inainte de data anuntata a plecarii.
 
5. Sa ne informam despre meniurile oferite la destinatie si sa ne facem o lista completa cu produsele care lipsesc si pe care ni le vom putea procura la fata locului.
 
6. Sa nu uitam sa trecem si pe la medicul de familie, dar si pe la stomatolog pentru un control de rutina.
 
Astfel de bune masuri de precautie, alaturi de altele la fel de inspirate ne vor pazi constant de contractarea unei boli prin locurile pe unde ne petrecem vacanta, nefiind deloc rare situatiile in care lipsa de prevedere sa conduca la probleme grave de sanatate, plecand de la simple toxinfectii alimentare si pana la infectarea cu virusi si bacterii foarte periculoase pentru organismul uman.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu