Sanatate Sfaturi si sugestii

Probioticele si importanta lor in alimentatie

Probioticele si importanta lor in alimentatie
Probioticele sunt culturi de bacterii care le imita pe cele caracteristice microflorei din intestine si care, introduse in diferite alimente, pot ajuta la o mai buna digestie si absorbtie a nutrimentelor in organism. Probioticele pot fi intalnite in special in lapte si produsele lactate si sunt recomandate persoanelor care fac des tratamente cu antibiotice si celor care au probleme intestinale sau de digestie.

In mod normal, bacteriile care exista natural in intestine sunt intretinute aici gratie unei diete echilibrate, in care fructele, legumele si zarzavaturile joaca un rol esential alaturi de lactate si branzeturi. Aportul de fibre alimentare este si acesta esential pentru sanatatea intestinelor, dar atunci cand lucrurile nu stau prea bine se recomanda si produsele intarite cu probiotice care sa regleze mai rapid activitatea la nivel digestiv.

Desi pana in prezent nu s-au descoperit efecte adverse ale consumului de alimente care contin si probiotice este nevoie de mai multe studii care sa aprofundeze aceasta problem…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu