Sanatate Sfaturi si sugestii

Preveniti diverticulita prin alimentatia corecta

Preveniti diverticulita prin alimentatia corecta
Diverticulita este o boala a intestinului gros caracterizata prin prezenta unor infectii in pungile create de intestin, acolo unde materiile fecale raman blocate pentru mai multa vreme, favorizand inflamatia si aparitia acestor infectii. Aceasta boala este prezenta preponderent la persoanele in varsta care nu practica o dieta bogata in fibre alimentare si multe lichide.

O persoana care sufera de diverticulita va trebui sa recurga la o dieta, paradoxal, saraca in fibre alimentare, pentru a reduce sangerarile din locul afectat, si bogata in lichide, dar de obicei de tipul supelor strecurate in care nu se afla legume care de asemenea ar putea ramane blocate in pungile intestinului gros. Preventiv, fibrele alimentare ne vor pazi de aparitia acestei afectiuni, dar atunci cand diverticulita este prezenta ar trebui sa reducem la minimum aportul de fibre alimentare din dieta.

Alimentele la dieta recomandata pentru diverticulita este bine sa fie consumate sub forma de pasta sau piure fin pentru a nu agrava infectia din organism. Se pot consuma si legume si carne, dar acestea trebuie bine fierte si trecute prin procesorul de alimente pentru a nu rani locul afectat. Fructele si cerealele integrale trebuie consumate mai rar pana ce se vindeca portiunea afectata si dispar riscurile de ranire a intestinului gro…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu