Sanatate Sfaturi si sugestii

Pledoarie antifumat

Pledoarie antifumat
Încep acest articol cu îndoială, pentru că nu cred că există ceva ce se poate face, sau spune, sau arăta pentru a-l convinge pe un fumător înrăit să renunţe la acest viciu. S-au încercat tot felul de campanii, s-au scris tot felul de mesaje pe pachetele de ţigări, s-au pus imagini înfricoşătoare, s-au dezbrăcat unele vedete, doar doar îi vor convinge pe oameni că fumatul este ucigător.

Am zis să încerc şi eu, nu pentru că aş fi descoperit soluţia succesului, nu pentru că mă cred vreun geniu în materie, nu pentru că vreau să mă dau mare, ci pentru că vreau realmente să pun şi eu umărul când vine vorba de un demers bun.

Cea mai mare problemă a noastră, a oamenilor, este că ne credem invincibili, indestructibili, nemuritori, deşi vedem în fiecare zi în jurul nostru că nu este aşa. Avem impresia că lucrurile rele nu li se pot întâmpla decât altora, niciodată nouă. Că noi avem un organism de oţel şi o sănătate de fier şi infailibilă pe deasupra.

Nu credem noi că ne putem îmbolnăvi pentru că fumăm de nu ştiu câte zeci de ani şi nu am păţit nimic până acum şi, în plus, mai există şi nea X care are 70 de ani şi a fumat t…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu