Sanatate Sfaturi si sugestii

Partea intunecata a chirurgiei estetice

Partea intunecata a chirurgiei esteticeIn ciuda progresului tehnologic, chirurgia estetica nu este nici in prezent preferata de multe dintre femei, cele care au probat-o pe propria piele fiind in parte multumite de rezultate si in parte nu, chirurgia estetica fiind orice numai ideala nu si putand sa genereze tot felul de efecte secundare deoarece este vorba totusi despre o interventie invaziva asupra organismului uman.

Spre deosebire de alte metode de infrumusetare si intinerire, chirurgia estetica apeleaza constant la bisturiu, fie acela si pe baza de laser, iar organismul va reactiona in consecinta diferit, de la caz la caz. In urma unei astfel de interventii, unele paciente pot sa fie recuperate total, dar altele vor ramane cu tot felul de sechele, plecand de la "simplele" cicatrici si putand ajunge chiar si la mutilare sau temutele infectii generate de virusii prezenti uneori in mai toate salile de operatie din tara.

Cicatricile

Acestea apar in urma interventiilor pe suprafete mai mari de piele si se vor vindeca sau nu doar atunci cand organismul feminin va avea si resurse pentru asta, in unele situatii cicatricile lasate de operatiile de infrumusetare a sanilor sau de eliminare a grasimii de pe burtica putand sa fie abia vizibile, iar in altele ramanand la fel de inestetice ca si imediat dupa interventia chirurgicala. Suplimentar, se aude si faptul ca femeile cu pielea mai inchisa la culoare sunt mai expuse acestui risc decat cele cu o piele mai alba.

Mutilarile si accidentele "nedorite"

Aceste efecte secundare oribile si traumatizante pentru o femeie care se supune unei operatii de corectare si infrumusetare sunt mai prezente atunci cand se apeleaza la medicii chirurgi care nu sunt experti in chirurgia estetica ci sunt fie incepatori, fie de-a dreptul amatori, toate potentialele cliente fiind sfatuite sa nu se lase pe mana oricui chiar si atunci cand e vorba despre simple injectii cu botox sau o liposuctie, ce sa mai zici de interventii mai complexe unde de riscat pot risca chiar si medicii cu maximum de experienta.

Chirurgia estetica impune ulterior si un stil sanatos de viata

Cine apeleaza la chirurgia estetica nu poate ignora un stil sanatos de viata, atat pentru o vindecare mai rapida cat si pentru mentinerea efectelor pozitive ale interventiei chirurgicale. Este prin urmare obligatoriu sa se opteze pentru o dieta corecta, un consum marit de lichide, evitarea stresului, odihna, exercitiu fizic etc. Doar asa chirurgia estetica se poate spune ca isi va aduce o contributie oarecare la infrumusetarea pacientei, in caz contrar efectele "secundare" care mai pot fi puse gresit in carca doctorilor fiind in realitate in exclusivitate rezultatul unui stil de viata haotic.

Recomandarile medicului nu sunt luate in seama de cliente

Nu de putine ori, clientele pot insista pentru o interventie chirurgicala oarecare atunci cand medicul le recomanda de fapt macar moderatie daca nu chiar renuntarea definitiva la chirurgia estetica in favoarea altor metode mai putin spectaculoase, dar si mai sigure. Clientele insa vor sa fie frumoase cu orice pret si medicul va ceda uneori insistentei acestora, dar rezultatele sunt mai mereu dezastruoase sau, in cel mai bun caz, abia vizibile, acesta fiind si motivul pentru care sfaturile unui chirurg merita sa fie ascultate suta la suta, asta mai ales atunci cand e vorba despre un profesionist veritabil si nu un macelar interesat doar de profitul imediat.

Tratamentele diverse sau automedicatia pot afecta bunul mers al lucrurilor

Cand mergi la clinica de chirurgie estetica nu este deloc diferit de situatia clasica in care te prezinti la un alt medic specialist, acum nefiind momentul sa te ascunzi dupa degete si trebuind sa spui clar ce tratamente urmezi, ce medicatie iei si, daca e cazul, ce suplimente, medicamente sau tratamente alternative ai la activ. Doar asa chirurgul va sti ce trebuie prevenit si ce riscuri pot aparea in urma interventiei chirugicale, alternativa fiind deloc surazatoare si clientele putandu-se trezi cu grave probleme de sanatate imediat dupa operatia propriu-zisa.

Problemele de tot felul pe care le ridica o vizita la clinica de chirurgie estetica pot fi evitate daca se iau macar precautiile minime in acest sens, infrumusetarea pe aceasta cale trebuind totusi sa ramana printre optiunile din coada listei ale unei femei moderne, existand si cazuri cand chirurgia estetica poate oferi satisfactii de nepretuit unei femei, dar si multe alte cazuri cand interventia cu bisturiul va face mai mult rau decat bine.

Ganditi-va de doua ori inainte de a face orice pas in aceasta directie, consultati-va temeinic cu medicul vostru de familie, nu va temeti apoi sa mergeti la un specialist in chirurgie estetica doar pentru a discuta cu acesta variantele existente pentru problema voastra si, la final, faceti o alegere in deplina cunostinta de cauza, intelegand atat beneficiile cat mai ales riscurile la care va expuneti alegand o astfel de procedura invaziva asupra trupului vostru. Mult succes!