Retete dietetice Sanatate

Paine umpluta


Retete dietetice - bucatarie - Paine umpluta

Părinţii mei sunt foarte deschişi la nou în viaţa de zi cu zi şi mai ales în bucătărie şi de fiecare dată ţin să ne surprindă cu câte un preparat nou, aşa că de data aceasta la masa de revelion au gătit pâine umplută.

Se prepară aluatul pentru pâine din făină, ouă, un praf de sare, drojdie, lapte, apă călduţă şi un strop de ulei. Se frământă bine şi se lasă două ore la crescut, după care se întinde o foaie generoasă (atât ca circumferinţă dar şi ca grosime) şi se acoperă cu ce ai prin frigider: caşcaval, pastramă, piept de pui, măsline, gogoşari, cârnăciori, morcov, sau orice îţi mai place ţie, toate ingredientele fiind tăiate mărunt.

Se rulează totul ca un cozonac şi se pune în tava specială de pâine care în prealabil a fost tapetată cu hârtie de copt. Pâinea se unge cu gălbenuş de ou şi deasupra se presară mac sau susan. Se coace la cuptor cam o oră, o oră jumătate (se testează cu un cuţit curat care, dacă iese curat după ce a fost introdus în pâine dă semnalul că pâinea este gata) şi este la fel de gustoasă şi caldă şi rece. Poftă bună!

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu