Contrar opiniei incetatenite in randul publicului larg, consumul de oua nu conduce automat la cresterea colesterolului ci, dimpotriva, este benefic pentru sanatatea organismului prin aportul de nutrimente pe care il poate aduce.
Aceasta este concluzia la care au ajuns un grup de cercetatori de top in domeniul nutritiei din Australia, care au studiat aceasta problema plecand de la alte studii mai vechi, intrerprinse in intreaga lume. La final, australienii au recomandat calduros includerea la dieta a 6 oua pe saptamana, afirmand ca astfel nu riscam sa ne creasca colesterolul ci, dimpotriva, putem obtine un plus pentru sanatatea noastra.
Indiferent daca alegem sa consumam ouale intregi sau doar albusurile ori galbenusurile, acestea nu ne vor face rau consumate cu moderatie si procurate prin retelele comerciale autorizate. Ideea ca ouale ar ridica nivelul colesterolului este mai veche, datand din anii ’80, cand se credea ca ouale ar contine prea multe grasimi saturate, dar australienii au aratat ca acesta este mai degraba un mit si ca ouale nu ne pot face rau daca sunt proaspete si corect preparate.
Pe lang…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Articol oferit de
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro
Adauga comentariu