Diete Sanatate

Obiective realiste pentru dieta in noul an

Obiective realiste pentru dieta in noul an
Daca esti ca majoritatea oamenilor, atunci cu siguranta ca ai intrat in noul an cu ceva ce nu aveai inainte – cateva kilograme in plus. Si, pe masura ce incerci sa iti faci loc in blugii care acum sunt prea stramti, e vremea sa infrunti adevarul: trebuie sa platesti pentru rasfatul din perioada sarbatorilor si sa revii la formele „apetisante” pe care le aveai anul trecut.

Mai multi oameni se apuca de diete sau programe de exercitii fizice in luna ianuarie decat in oricare alta perioada a anului si este foarte lesne de inteles de ce. Noul an inseamna un inceput proaspat si sfarsitul proviziilor de dulciuri care ne-au ispitit in ultima perioada a anului trecut. Dar cei mai multi abordeaza problema foarte agresiv – cu diete restrictive si regimuri de exercitii foarte dure – si foarte curand ajung sa renunte la eforturile lor.

Poate ar trebui sa reflectam la inceput de an si asupra regimului alimentar si de efort fizic, alegand unul pe care il putem respecta. Cheia consta in stabilirea unor obiective realiste, pe care le putem atinge, ceea ce ne va ajuta sa nu renuntam la planul nostru de a control al greutatii pe termen lung.

Prioriteaza schimbarile pe care vrei sa le faci si incepe cu cea mai usoara. Daca nu obisnuiai sa iei micul dejun in mod regulat, spre exemplu, promite-ti ca vei incepe fiecare zi cu un mic deju…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Iosub Alin

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu