Sanatate Sfaturi si sugestii

Obiceiuri proaste de viata care iti afecteaza garantat sanatatea

Obiceiuri proaste de viata care iti afecteaza garantat sanatateaStilul de viata definitoriu pentru fiecare dintre noi are implicatii profunde asupra starii noastre de sanatate, cu cat mai multe alegeri gresite decidem sa facem in ce priveste viata noastra, cu atat mai mari fiind daunele pe care le putem cauza propriului nostru organism si de asemenea starii noastre mentale si afective.
 
Un stil de viata sanatos da rezultate excelente pe termen lung si nu e nevoie sa facem multe ajustari in acest caz, tonusul nostru pozitiv si starea buna de sanatate vorbind de la sine. Prin opozitie, un stil de viata haotic, marcat de o lipsa de interes cu privire la viitorul nostru si conditia organismului nostru va genera automat atat probleme de sanatate cat si probleme diverse care vor afecta viata noastra personala si/sau pe cea profesionala.
 
1. Privarea de somn ocupa in prezent primul loc in topul obiceiurilor nesanatoase de viata, un obicei prost specific mai ales pentru persoanele active care aloca prea mult timp activitatilor zilnice, prelungind apoi orele de relaxare de acasa mult dupa miezul noptii.
 
2. Dieta haotica, unde se sare frecvent peste micul-dejun, iar masa principala a zilei se serveste dupa ora 18:00 conduce in timp nu doar la cresteri mari in greutate, dar si la multe afectiuni de sanatate pe fond alimentar. Este un obicei foarte dificil de corectat odata ce a devenit parte din stilul de viata definitoriu pentru o persoana si nu va fi de aceea deloc usor sa se adopte o dieta sanatoasa, unde sa se serveasca trei mese pe zi, ultima masa a zilei fiind obligatoriu mai putin consistenta decat primele doua.
 
3. Consumul redus de apa si alte lichide peste zi se afla de asemenea in topul obiceiurilor proaste de viata, prea multe persoane uitand sa se hidrateze corespunzator si pierzand din acest motiv puncte importante la capitolul sanatate. Vrand-nevrand trebuie sa consumam minimum 2 litri de apa pe zi pentru a ne mentine organismul bine hidratat, iar medicii ne sfatuiesc sa nu amanam la nesfarsit acest lucru deoarece consecintele pentru sanatate pot fi foarte neplacute pentru multi dintre noi.
 
4. Zaharul, alte produse rafinate, alcoolul si cafeaua consumate cu moderatie nu fac rau nimanui, mai putin persoanelor care au interdictie de la medic sa consume astfel de produse, dar prezente in exces la dieta pot fi foarte nocive pentru sanatate. Este o situatie specifica pentru multe persoane din ziua de astazi si, daca doriti sa evitati boala, atunci va trebui sa reduceti aceste produse alimentare din dieta voastra.
 
5. Lipsa de aer curat si de soare este la fel de nociva pentru sanatate ca si stresul prelungit si acest lucru este inca si mai valabil atunci cand organismul este expus constant poluarii venita din surse diverse. Medicii va recomanda in consecinta sa petreceti mai mult timp in aer liber si sa nu evitati plimbarile lungi pe jos facute de placere, pentru sanatate, si nu din necesitate.
 
6. Igiena precara aduce cu sine nu doar probleme de sanatate, dar si o scadere a respectului fata de propria persoana, fiind de aceea un obicei negativ atat pentru sanatatea noastra fizica cat si pentru cea mentala.
 
7. Calculatorul si/sau telefonul mobil au devenit aproape indispensabile pentru multi dintre noi, dar medicii ne atrag atentia ca putem suferi serios atunci cand ne petrecem prea mult timp in fata calculatorului sau vorbind la telefon, aceste aparent nevinovate dispozitive electronice emitand constant radiatii EM si putand pune sanatatea noastra in pericol daca sunt utilizate in exces.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu