La fel de laudate ca si ciocolata neagra sau suplimentele cu omega-3, nucile au o buna reputatie pentru prevenirea afectiunilor sistemului circulator, fiind o sursa majora de acid alfa-linolenic si putand sa amelioreze simtitor bolile cronice ale inimii si arterelor prin introducerea lor la dieta regulata.
Alaturi de uleiul de masline, smochine, curmale, carnea de somon, fructele de mare sau fulgii de ovaz, nucile ajuta efectiv la intretinerea adecvata a sistemului circulator, fiind suplimentar pline si de antioxidanti diversi in cantitati suficiente pentru a se satisface nevoile organismului uman.
O portie sau doua de nuci consumate zilnic pot aduce si urmatoarele beneficii pentru sanatate:
– reduc inflamatiile din organism si relaxeaza bine toate vasele de sange;
– reduc nivelul colesterolului negativ din sange, prevenind astfel accidentele vasculare;
– regleaza multumitor tensiunea arteriala;
– pot tempera apetitul alimentar nesanatos;
– mentin nivelul zaharului din sange la cote normale.
Nucile nu pot fi desigur consumate doar in forma lor cruda, recomandandu-se si prajirea sau macinarea lor pentru a fi apoi introduse ca ingredient valoros la diverse preparate. Adaugate in iaurt la micul-dejun, macinate si presarate in salate, preparate la cuptor cu sau fara glazura ori folosite ca ingredient macinat la orice alt preparat nucile sunt intotdeauna usor de introdus la gatit si dau si un gust deosebit mancarii, adesea potentand si gustul altor condimente.
Mai ales macinate si/sau prajite, nucile pot constitui baza unei gustari consistente si gustoase, multe lume bucurandu-se din plin de gustul lor placut. Din pacate, pe piata agro-alimentara nucile vin la preturi foarte mari, dar chiar si asa se pot introduce la o dieta pe termen mai lung, nefiind practic nevoie de cantitati prea mari de consumat in fiecare zi, cate o jumatate de cana de miez macinat fiind suficient pentru o intreaga familie.
Adauga comentariu