Adoptarea unui plan alimentar de lunga durata se face in cele mai multe situatii de unul singur, dar in cazul cuplurilor casatorite care se mai si iubesc la nebunie e destul de dificil sa propui doar unuia dintre parteneri o anume dieta, fiind mai util daca se adopta aceasta dieta de catre ambii parteneri, care se vor motiva apoi pozitiv in a urmari cu tarie obiectivele planului alimentar, oricare ar fi acelea.
Intrucat exista totusi diferente de tip alimentar de la barbat la femeie, fiecare sex presupunand si anumite particularitati alimentare, vor trebui sa se faca uneori si mici compromisuri, nesemnificative daca tinem seama de faptul ca asemenea diferente se vor regasi in consumul separat de suplimente alimentare si nu la mesele principale ale zilei. In rest, se poate gati la comun, bineinteles ca se serveste si masa impreuna si de asemenea se castiga in greutate sau se pierd kilograme in plus la unison.
O dieta comuna pentru cuplurile casatorite nu aduce deloc frustrari in plan alimentar deoarece se consuma cam aceleasi categorii de produse, gatite la fel si pline de aceleasi nutrimente utile. Acolo unde gusturile difera usor, se pot crea meniuri “neutre”, care sa satisfaca simtul gustativ al ambilor parteneri, iar in weekend se pot servi si preparate delicioase separat deoarece acum e timpul sa te si rasfeti si sa mai si lauzi putin felurile tale de mancare preferate. Suplimentar, se diversifica in bine si universul culinar al fiecarui membru al familiei.
Pentru un bun control al greutatii corporale, a sta la dieta in doi este cu adevarat mai simplu si mai eficient decat a tine un regim alimentar de unul singur, foarte rare fiind situatiile cand cuplul sa nu se motiveze pozitiv, acceptand mai usor toate constrangerile, atunci cand acestea exista. Gatitul trebuie de preferat sa se faca pe rand, partenerii invatand unul de la altul cum sa gateasca mai sanatos, mai gustos si mai organizat. Unele produse alimentare vor trebui probabil eliminate sau reduse la dieta, iar altele dimpotriva introduse pentru valoarea lor nutritiva de exceptie.
In ce priveste portiile servite la fiecare masa, aici probabil nu se va proceda identic deoarece barbatul intotdeauna va avea nevoie de o cantitate putin mai mare de hrana pe cand femeia va avea nevoie si de suplimente de calciu, fier, vitamine diverse si altele. Servindu-se exact acelasi meniu, se vor consuma insa portii diferite si, separat, fiecare partener va putea adauga si unele alimente sau suplimente de care organismul sau nu se poate lipsi.
Intr-un final, cantitatea va fi mai putin importanta decat calitatea, aici aparand diferentele dintre cuplurile bine informate si capabile sa isi controleze greutatea corporala si cuplurile mai prost informate, care tind sa ia proportii la comun pentru ca nu opteaza pentru o alimentatie stiintifica si bine echilibrata in nutrimente. Proteinele sunt astfel esentiale pentru ambele sexe si la fel carbohidratii din legume si fructe. Cerealele si orezul sunt…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro
Adauga comentariu