Diete Sanatate

Masa in oras, dilema dietelor

Masa in oras, dilema dietelorPentru cei foarte atenţi cu greutatea, plăcerea de a lua masa în oraş este temperată de cele mai multe ori de tentaţia porţiilor mari şi oferta bogată. Şi, neştiind exact cum au fost preparate produsele oferite, este destul de greu să ştii câte calorii ai consumat la acea masa, spre exemplu.

Mai mult de o treime din caloriile consumate şi 40% din grăsimile acumulate provin din alimentele de la restaurant, sursa cea mai bogată în calorii şi grăsimi fiind mâncarea tip fast food.

Mulţi încearcă să renunţe la mâncarea de la restaurant în încercarea de a scăpa de câteva kilograme. Dar adevărul este că să mănânci în oraş a devenit aproape un stil de viaţă, având în vedere lipsa de timp a majorităţii pentru a prepara mâncare acasă. Dacă eşti atent şi îţi faci un plan, poţi să faci cele mai bune alegeri mergând la masă în oraş, fără să renunţi la dietă.
Primul pas: alege un restaurant unde ştii cum este gătită mâncarea, care oferă produse preparate „ca acasă”.

Apoi, fă-ţi un plan de masă înainte de a ajunge la restaurant. Spre exemplu, gândeşte-te că ai putea să te opreşti la aperitive – porţiile sunt mici, şi adăugând doar o salată sau o supă poţi avea o masă uşoară şi sănătoasă.

„Toţi avem tendinţa să mâncăm tot din farfurie, indiferent că porţia e mică sau mare. Aşa că întreabă înainte ce greutat…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu