Sanatate Sfaturi si sugestii

Mancarea gatita neglijent genereaza boli grave

Mancarea gatita neglijent genereaza boli grave
Dintre cauzele care pot genera boli cu substrat alimentar cea mai raspandita, dar si mai grava este chiar prepararea neadecvata a hranei, atunci cand fie se gateste in graba, fara a se pregati stiintific alimentele, fie se gateste prea mult, ajungandu-se de asemenea la modificari ale structurii chimice a alimentelor.

In special pentru produsele de origine animala, prepararea gresita a hranei poate conduce la imbolnaviri dintre cele mai grave si, nu intamplator, exista o politica atat de stricta a autoritatilor in ce priveste prepararea si servirea hranei in locurile destinate publicului. Carna de porc si de pasare, fructele de mare, pestele, laptele, ouale trebuie obligatoriu preparate stiintific pentru ca, altfel, riscurile sunt foarte mari.

In ce priveste temperaturile standard, recomandate pentru prepararea anumitor produse cu grad crescut de risc, exista si o lista utila care poate fi…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Articol oferit de
   
Citeste mai multe Sfaturi si sugestii pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu