Sanatate Sfaturi si sugestii

Mai mult gust, mai multa savoare

Mai mult gust, mai multa savoareProiectul european „Creşterea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul grupurilor vulnerabile”, dezvoltat si implementat în România de către compania PRAIS Corporate Communications sub sloganul „Mai mult gust, mai multă savoare”, marchează cu succes finalul primului an de implementare. Lunar, în orasele Roman si Medgidia, peste 680 de beneficiari din  3 categorii sociale: copii, persoane vârstnice şi femei însărcinate au fost angrenati în 200 de interventii directe în cadrul cărora au fost distribuite 5,6 tone de fructe si 2,5 tone de legume.

 
Proiectul este o iniţiativă a Direcţiei Generale Sănătate şi Consumatori din cadrul Comisiei Europene – DG Sanco – și are ca obiectiv promovarea şi încurajarea consumului de fructe şi legume proaspete în rândul categoriilor defavorizate si care se desfăsoară în 3 țări: Slovacia, Bulgaria și România. În tara noastră, echipa PRAIS a angrenat în campanie 20 de parteneri locali: organizatii non-guvernamentale si autorităti locale din cele 2 orase. Un studiu aprofundat al impactului acestor metodologii de informare si educare se face anual. La nivel european, proiectul este coordonat de către compania Babel Strategy & Communications.
 
Datorită evaluării rezultatelor obtinute în primul an, proiectul va continua în tara noastră pentru încă un an, până în iunie 2014, ceea ce reprezintă o mare reusită pentru noi toti. Echipa noastră va sustine în continuare, cu dedicatie această campanie, accesul la informare și educatie pentru promovarea stilului de viată sănătos fiind o prioritate”,a declarat Silvia Bucur, Director General PRAIS Corporate Communications.
 
Beneficiarii au participat activ la 20 de caravane mobile cu demonstraţii de gătit, 186 de sesiuni lunare de gătit în cadrul cărora au preparat, alături de bucătari priceputi,  zeci de retete folosind o mare varietate de legume si fructe de sezon. Nutritionistii au oferit celor prezenti informatii privind calitătile nutritive ale legumelor si fructelor, beneficiile lor asupra sănătătii, precum si modalităti de a le integra în alimentatia zilnică pentru a asigura constant o dietă echilibrată. După fiecare sesiune de gătit, toti beneficiarii au primit retete tipărite, precum fructe si legume proaspete.
 
 

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu