Sanatate Sfaturi si sugestii

Lubrifiantii erotici fac sexul mai placut si mai sanatos

Lubrifiantii erotici fac sexul mai placut si mai sanatosDestul de rar folositi de catre romani, lubrifiantii erotici sunt preparate sexuale pe baza de apa, uleiuri, silicon sau substante organice cu un rol deosebit de pozitiv in optimizarea calitatii actului sexual, aceste subtante reducand simtitor frictiunea pe durata actului sexual si functionand in egala masura si ca stimulenti ai placerii erotice.

Lubrifiantii pe baza de apa se gasesc din abundenta pe piata, in formule diferite, nu toate insa si de calitate. Nu sunt niste lubrifianti erotici deosebit de performanti, dar sexul este oricum mai placut in prezenta decat in absenta acestora. Singura problema pe care o poate ridica aceasta categorie de produse este problema calitatii, preparatele ieftine fiind de obicei de evitat deoarece devin lipicioase prin evaporarea apei si pot impieta serios asupra senzatiei de bine de dupa satisfacerea actului sexual.

Lubrifiantii pe baza de uleiuri erotice sunt in ultima vreme produsi exclusiv din uleiuri obtinute din plante si sunt de calitate net superioara lubrifiantilor pe baza de apa sau celor pe baza de uleiuri sintetice. Astfel de lubrifianti sunt adecvati inclusiv pentru femeile care se afla la menopauza, aceasta categorie de persoane putand sa se bucure de sex de calitate gratie lubrifiantilor pe baza de uleiuri naturale.

Lubrifiantii pe baza de silicon sunt si acestia considerati drept produse erotice de calitate superioara, siliconul neputand fi absorbit in piele si de aceea putand sa ofere atat mai multa siguranta cat si o lubrifiere mai buna. Intrucat siliconul se foloseste si la lubrifierea prezervativelor si a altor obiecte erotice nu este recomandat sa se foloseasca in acelasi timp lubrifiant si produse care contin lubrifiant pe baza de silicon deoarece pot aparea si efecte negative din aceasta cauza.

Destul de multi dintre lubrifiantii erotici de pe piata romaneasca nu sunt, din pacate, de calitate superioara. Exista lubrifianti erotici de calitate si in Romania, este adevarat, dar pretul lor este putin cam mare pentru a-ti permite sa ii folosesti in mod frecvent. Farmaciile ar trebui sa fie dotate la discretie cu asemenea produse, dar uite ca nu e asa si de aceea si numarul relativ redus de romani care sa faca apel si la asemenea produse utile pentru cresterea calitatii vietii.

Din fericire insa lucrurile nu stau pe loc si apar si preparate noi, mai bune, mai sanatoase si ceva mai ieftine, cam toate pe baza de plante, apa si/sau uleiuri naturale si trebuie doar sa te interesezi in detaliu cam care produs este mai eficient si ti se potriveste tie mai bine pentru a-ti procura un lubrifiant excelent si a-ti condimenta si tu putin viata sexuala. Atentie insa la chilipiruri si feriti-va de unele produse naturiste care chiar daca sunt notificate la Ministerul Sanatatii nu inseamna ca sunt si sigure pentru uz mai indelungat.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu