Sanatate Sfaturi si sugestii

Lesbienele sunt mai putin expuse bolilor cu transmitere sexuala!

Lesbienele sunt mai putin expuse bolilor cu transmitere sexuala!Conform studiilor intreprinse in ultimii ani de catre medici, femeile de orientare homosexuala sau bisexuala sunt mai putin expuse bolilor cu transmitere sexuala atunci cand fac sex cu o alta femeie, riscul existand si in asemenea situatii, dar fiind mai mic decat in cazul persoanelor heterosexuale.

Virusul HIV ramane insa si la lesbiene una dintre amenintarile reale care se poate transmite pe durata actului sexual, din acest motiv inclusiv aceasta categorie de persoane trebuind sa ia masuri suplimentare de protectie atunci cand se stie ca exista riscul de contaminare cu HIV.

Fara de heterosexuali, lesbienele sunt totusi mai bine protejate de bolile cu transmitere sexuala, doar femeile de orientare bisexuala putand sa mareasca aceste riscuri prin sex neprotejat cu un barbat care sufera de o boala venerica.

Femeile de orientare homosexuala, care practica des sexul oral, prezinta un grad mai mare de risc decat femeile care practica rar aceasta forma de sex, sexul oral presupunand contactul cu fluide deja periculoase atunci cand infectia este prezenta in organism.

Folosirea de jucarii sexuale in comun, dar si folosirea de jucarii sexuale de catre o singura persoana mareste simtitor riscul de contractare a unei boli cu substrat sexual, foarte putine dintre aceste obiecte erotice fiind confectionate din materiale neprietenoase pentru virusi si bacterii.

Prezentarea periodica la medicul specialist pentru control, ingrijirea zilnica, evitarea sapunurilor antibacteriene si a cosmeticelor cu ingrediente antibacteriene, practicarea sexului in conditii de confort si igiena maxime precum si evitarea constanta a sexului oral si a sexului violent, care poate cauza sangerari, sunt masuri bune de prevenire a bolilor de tip sexual, atat pentru lesbiene cat si pentru femeile de orientare bisexuala.

Desi mai pazite de bolile cu transmitere sexuala decat femeile heterosexuale, femeile de orientare homosexuala sunt totusi sfatuite sa ia si ele toate masurile de precautie pentru a se proteja eficient de asemenea afectiuni, riscuri mari existand si pentru ele la fel cum exista pentru orice persoana care ignora buna prevenire a bolilor de tip sexual.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu